cuplu_discutiiNu există cuplu care nu se ceartă. În definitiv, dacă nu ne certăm, nici nu prea avem motive de o „dulce“ împăcare…
În primul rând, o relație sănătoasă se bazează pe rezolvarea conflictelor și important este modul în care ne certăm.

Exprimă-te clar

Acuzațiile vagi nu aduc decât resentimente. Exprimă-ți concret nemulțumirile, iar partenerul tău va înțelege ce te-a deranjat și poate va încerca să schimbe ceva. Important este să conștientizezi faptul că o ceartă nu este un concurs cu câștigători și învinși.

Ascultă-l și pe celălalt

După ce ai spus tot ce ai avut pe suflet, așteaptă să îți spună și el punctul lui de vedere. Nu-l întrerupe, ci ascultă-l cu atenție și pune întrebări pentru a-l înțelege mai bine.

Nu trage concluzii

Nu trage concluzii cu voce tare, pentru că acest lucru îl va deranja. Dacă îl întrebi despre problemele pe care le aveți și despre punctul lui de vedere în privința acestora, va deveni mult mai calm. De multe ori, această strategie da cele mai bune roade.

Nu ridica tonul

E bărbat, iar orgoliul masculin trebuie „mângâiat“. Se va enerva și mai tare dacă țipi mai tare ca el. Bărbații răspund mult mai bine la o abordare logică a situației decât la una agresivă.

Sursa: Unica.ro

Recomandările redacției