Nu avem nimic cu omul, chiar este simpatic. Un tip efervescent, luptător, gata oricând să scoată pieptul la bătaie atunci când vine vorba de încălcarea drepturilor cadrelor didactice sau nedidactice, pe care le reprezintă exemplar din calitatea sa de lider al Sindicatului Democratic din Învățământ.

Că uneori pretențiile sau cererile sale sunt exagerate sau vin în momente total nepotrivite (cere majorări salariale pe timp de criză profundă) este o altă discuție, iar interpretările pot fi infinite, tocmai de aceea nu este cazul acum să le abordăm.

Aa, și mai este un motiv pentru care ar putea fi contestat: firesc este ca atunci când ceri, să oferi ceva la schimb. De exemplu: vrem salarii mai mari, dar promitem că vom fi mai implicați la clase, că vom căuta metode potrivite de predare, astfel încât toată lumea să înțeleagă și nimeni să nu fie lăsat în urmă, că ne va preocupa mai mult soarta elevilor etc, etc… Dar domnul Dănuț Ieneșescu doar cere și pretinde…

Vineri a cerut din nou, nu știm dacă pe merit sau nu, dar ne-a atras atenția anunțul său de pe pagina de Facebook. Anunțul ar fi trecut neremarcat, așa cum trec milioane de anunțuri de pe Facebook, cu greșeli și sintagme ilogice, dar ne-a atras atenția autorul. Totuși vorbim despre un cadru didactic, fie el chiar și de matematică și devenit între timp lider de sindicat. Tocmai de aceea, considerăm că anunțul trebuia să fie unul ireproșabil, măcar din punct de vedere gramatical. Să nu mai spunem că Dănuț Ieneșescu este liderul a mii de cadre didactice. Chiar nimeni, niciun profesor de limba română din Arad să nu fi sesizat greșelile și să nu îi fi atras atenția „domnului de matematică“ că „în fața prefecturi“ se scrie cu doi de i, iar unei „delgații“ îi lipsește un e?! Sigur, nu sunt multe: sunt doar două greșeli. Dar și anunțul e scurt (ca norocul). Două greșeli în patru rânduri e cam mult, totuși. Mai ales pentru un cadru didactic, care… cere și iar cere.

Intenția noastră nu este să facem pe poliția gramaticii limbii române, nu suntem noi în măsură și în poziție să o facem, dar vorbim despre niște cadre didactice care se ocupă de educația copiilor noștri în școli.

În concluzie, putem spune că a greși este omenește și vorba proverbului ” numai cine nu muncește, nu greșește”. Dănuț Ieneșescu este unul dintre liderii de sindicat care se luptă pentru drepturile dascălilor arădeni.

Precizăm, deasemenea, că publicația Glasul Aradului are o colaborare foarte bună cu liderul de sindicat arădean.

Recomandările redacției