scoala altfel1 scoala altfel2 scoala altfel3 scoala altfel4 scoala altfel5În cadrul acțiunii „Școala Altfel“, la Școala Gimnazială „Sabin Manuilă“ din Sâmbăteni – sat apar­ținător de comuna Păuliș – s-au desfășurat numeroase acțiuni care au scos copiii din rutina cotidiană. Cadrele didactice ale școlii au reușit să inițieze acțiuni interesante și s-au mobilizat exemplar pentru realizarea lor în cele mai bune condiții. După cum se știe, „Școala Altfel“ este un program educativ dedicat activi­tăţilor extracurriculare şi extra­- şcolare. Scopul programului este implicarea şi stimularea partici­pării elevilor la activităţi diverse prin care să fie puse în valoare aptitudinile, talentele şi capaci­tăţile elevilor în diferite domenii și se desfăşoară în săptămâna ce precede vacanţa de primăvară.
După cum ne relata profesoara Mariana Gheorghița Șerban „activitățile pe care le-am desfășurat au fost numeroase și foarte bine primite de elevi“.
Astfel, în cadrul săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun” s-au desfășurat următoarele acți­uni: vizită la muzeul din Șiria și la Mănăstirea „Sf. Gheorghe” Feredeu, Șiria; curiozităţi din lumea naturii – dezbateri, experimente; confecționare de obiecte folosind materiale reciclabile; drumeție sub genericul  „Să ne cunoaștem  împrejurimile satului“; concurs de biciclete; parti­cipare la activități în cadrul Muzeului de Istorie din Arad; MasterChef; vizionare filme la Cinemacity Arad; acțiune gen: „Miss fata de la țară”; participare la expoziția de primăvară alături de alte școli din Arad; vizionarea spectacolului de teatru de mario­nete „Cenușăreasa“; workshop – obiecte decorate în diferite tehnici handmade – Tehnica șervețelului; „Mâini dibace – Paștele la români” – realizare lucrări de primăvară.

Recomandările redacției