supicWeekend fructuos în birourile din Calea Aurel Vlaicu. Adrian Marțian a achitat restul restanțelor financiare, a avut timp și de discuții personale cu jucătorii și stafful tehnic, dar a și bătut palma cu impresarii a doi fotbaliști sârbi. Unul dintre ei, respectiv Zoran Supic și-a și dat acordul pentru a evolua în „alb-roșu”, în timp ce cu celălalt, Nenad Kovacevic, mai trebuie negociat.
Supic are 28 de ani, 1,91 metri și a confirmat în campionatul Ungariei, la Győr, Diósgyőri și Lombard-Pápa. Între timp, fotbalistul a mai trecut și pe la Novi Pazar și BSK Borca. Sârbul ar urma să întărească un compartiment ce și-a demonstrat limitele la Mioveni și pentru care Adrian Falub are doar patru soluții viabile: Ene, Matei, Gligor și Siminic. Ar mai fi și Alex Gornic, însă tănărul arădean încă nu a apucat să debuteze în Liga a II-a. Mai mult, masivul fundaș pare și pregătit din punct de vedere fizic și, deci, ar putea lupta încă din etapa următoare pentru un loc de titular. „Aveam nevoie de un fundaș central cu talie și cred că am găsit un fotbalist destul de bun. Trebuie încadrat mai mult din punct de vedere tactic, rămâne de văzut când va fi pregătit de debut”, ne-a mărturisit tehnicianul arădenilor.
Kovacevic are o carte de vizită mai bună, cu prezențe la multe formații din spațiul iugoslav, dintre care cea mai importantă a fost Steaua Roșie Belgrad. În tricoul fostei campioane europene, mijlocașul de 32 de ani a evoluat împotriva lui AC Milan în preliminariile Champions League din 2011. Nenad Kovacevic a trecut și prin campionatul Franței, la Lens, iar ultima formație la care a evoluat este FC Baku, din Azerbaidjan. Chiar dacă are profil defensiv, stafful tehnic „textilist” crede că sârbul are calitățile necesare pentru a alimenta fazele ofensive, însă Kovacevic ar mai avea o „întrebuințare”. „Din păcate, Mărginean are probleme cu cartonașele galbene și ar putea lipsi chiar la meciuri decisive pentru noi. După cum se știe, e foarte important să ai la mijloc un fotbalist cu experiență, iar Lazea, Adofo sau Chindriș sunt toți jucători tineri”, a mai explicat Falub.
În altă ordine de idei, „textiliștii” vor susține un meci amical, cel mai probabil marți după-amiază împotriva unei formații de Liga a IV-a. Partida de la Brașov, cu Corona, este programată duminică, la ora 13,30 și va fi transmisă de Digi Sport. La această oră, doar Bîrză este incert pentru deplasarea sub Tâmpa.

Recomandările redacției