Suporter Club UTA cere ca huliganii să plătească ultima amendă primită de club

0
457

Asociația suporterilor utiști a dat publicității un comunicat în care își exprimă punctul de vedere față de noua amendă dictată de FRF împotriva clubului UTA, amendă în valoare de 22.500 de lei și care are drept cauză obiectele (în principal sticle din plastic) aruncate pe teren în timpul și la finalul partidei de duminică împotriva celor de la CFR Cluj.

Spre deosebire de cazul amenzii acordate pentru aprinderea de materiale pirotehnice la meciul cu Rapid, când asociația a organizat o strângere de fonduri pentru acoperirea acelei amenzi, SCU se delimitează ferm în prezentul caz de acțiunile celor responsabili de această nouă povară financiară pentru club. Fără să-i eticheteze direct, suporterii le cer însă celor care au aruncat sticle pe teren să le urmeze exemplul și să acopere costul acestei amenzi.

De asemenea, Suporter Club UTA solicită atât clubului cât și firmei de pază mai mult profesionalism în preîntâmpinarea unor astfel de momente dar și mai multă fermitate în pedepsirea celor vinovați. Sunt vizate probabil aspecte precum: vânzarea răcoritoarelor în sticle de plastic care, chiar și fără dop, se pot transforma în proiectile, controlul foarte sumar sau inexistent la porțile de intrare dar și pasivitatea oamenilor de ordine care n-au intervenit deloc în aceste cazuri de huliganism.

În final, asociația suporterilor face un apel tuturor spectatorilor care vin pe Arena Francisc Neuman de a se comporta civilizat, apelând la amintirea celui mai important jucător din istoria UTA-ei, Iosif Petschovsky. Timp de mai multe decenii, trofeul care la finalul campionatului se acorda celui mai civilizat public din țară, a purtat numele acestui „campion al fair-play-ului“.

Iată și comunicatul integral:

„APEL SUPORTER CLUB UTA

Din păcate ieri clubul nostru a fost înștiințat cu privire la o nouă amendă primită din partea FRF, în valoare de 22.500 de lei, amendă cauzată de incidentele de la finalul meciului cu CFR Cluj, când mai mulți spectatori au aruncat obiecte în direcția brigăzii de arbitri și a echipei oaspete.

Suporter Club UTA condamnă aceste gesturi și se delimitează de orice persoană care recurge la astfel de manifestări pentru a-și exprima nemulțumirile. Solicităm clubului și firmei de pază să ia toate măsurile organizatorice necesare pentru a preîntâmpina astfel de fapte dar și pentru a-i trage la răspundere pe cei vinovați.

Atunci când clubul a fost amendat pentru spectacolul pirotehnic oferit de peluză am considerat că este un gest normal, moral, să suportăm costurile acelei amenzi împreună cu cei care, bucurându-se de acel spectacol, au înțeles să ne sprijine în respectivul demers. Așteptăm același gest de bun simț din partea celor care se fac vinovați de această amendă și îi invităm să își asume responsabilitatea pentru faptele lor și să suporte costurile acestei amenzi. Dacă nu, clubul va fi nevoit să suporte costurile acestei amenzi din fonduri care altfel ar putea fi folosite în scopuri mult mai importante, cum ar fi de exemplu, cheltuielile centrului de copii și juniori.

Dragi utiști și stimați spectatori, cu siguranță la următoarea abatere de genul acesta măsura luată de FRF va fi suspendarea terenului. Va suferi clubul, echipa și noi toți. Știm că pe stadion spiritele se încing uneori dar haideți să nu uităm, chiar și în cele mai tensionate momente, că suntem urmașii unei legende care timp de zeci de ani a oferit numele trofeului fair play acordat celui mai civilizat public. Să ne ridicăm așadar la înălțimea morală a numelui Iosif Petschovsky!

Pentru noi doar UTA contează!“

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.