biciclete1
Ştefan Fazekaş, Valentin Emil Martinovici, Marius Lucian Barna, Constantin Miron, Toth Mihai Adrian, Bogdan Petru Baciu şi Şteţ Vasile, arestaţi în dosarul furturilor de biciclete de lux, rămân în arest.
Instanţa a admis, miercuri, propunerea procurorului din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad, formulată în dosarul nr. 83 D/P/2014 şi, în baza art. 234 – 236 Cod procedură penală, a prelungit pentru o durată de 30 de zile, de la 18 mai 2015, până în data de 16 iunie 2015, inclusiv, arestarea preventivă a inculpaţilor. “În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu din 13 mai 2015, ora 12:00”, preciza, în soluţia pe scurt, Secţia Penală a Tribunalului Arad.
Reamintim că, la data de 17 aprilie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Arad și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad au efectuat 11 percheziţii domiciliare, pe raza județelor Arad, Alba, Botoşani şi Suceava, la membrii unui grup infracţional organizat, format din cetăţeni români, specializat în comiterea unor infracţiuni de furt, pe teritoriul statelor membre ale U.E.
Din cercetări a reieșit că, la începutul lunii martie 2015, șase bărbați ar fi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii unor infracţiuni contra patrimoniului, la care ar fi aderat alte cinci persoane.
În noaptea de 28 spre 29 martie a.c., cei în cauză, mascaţi, prin efracţie şi escaladare, ar fi pătruns într-un depozit din localitatea Aubange – Belgia, de unde ar fi sustras 371 de biciclete, în valoare totală de peste 620.000 de euro.
La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, au fost conduse o persoane, în vederea audierii.
În urma perchezițiilor, au fost recuperate 235 de biciclete, precum şi alte bunuri provenite din activităţi infracţionale.
Acţiunea a fost efectuată în colaborare cu autorităţile judiciare belgiene, cu sprijinul polițiștilor de frontieră, iar uportul tehnic a fost asigurat de către Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

Recomandările redacției