bursaBursa Muncii organizată ieri, în municipiu a stârnit interes unui număr mare de şomeri arădeni. Aşa se face că, la un număr de 550 de oferte de angajare puse la dispoziţie în cadrul acţiunii, participarea a fost de 780 de persoane.
Locaţia desfăşurării Bursei Gene­rale a Muncii – Sala Bingo din Piaţa Gării a fost luată cu asalt de sute de participanţi – arădeni fără loc de muncă, tineri absolvenţi, dar şi persoane interesate de ce mai oferă piaţa arădeană a muncii. Un număr de 26 de angajatori au pus la bătaie 550 de oferte de serviciu, în diferite domenii, ce e drept, cele mai multe pentru persoanele cu studii medii. La bursă au participat şi firme de recrutare de personal pentru munca în străinătate.
Astfel, cele mai multe oferte de angajare au fost pentru confec­ţio­neri, operatori prelucrare date, mun­citori necalificaţi, operatori de pro­- ducţie, ospătare, barman, stivui­to­rişti, dar şi îngrijitori de vârstnici, baby sitter, cameriste şi recepţio- neri. Pentru cei care au absolvit studii superioare au fost disponibile câteva oferte pentru ingineri în industrie.
De asemenea, au existat multe oferte pentru personal în asigurări – inspector şi asistenţi. „Bursa s-a adresat tuturor categoriilor de persoane, fie că vorbim de tineri absolvenţi, ori de persoane şo­mere. La eveniment, persoanele interesate s-au putut şi informa vizavi de serviciile oferite de Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă, şi de reţeaua de ocupare a forţei de muncă din străinătate – Eures. Având în vedere că, la bursă au participat 780 de persoane putem spune că acţiunea a fost una de mare interes. Mulţi dintre participanţi au fost selectaţi în vederea angajării, în timp ce unii au reuşit să-şi găsească un loc de muncă pe loc. Următoarea bursă va fi organizată la Chişineu – Criş, pe data de 21 mai, acţiune tot de interes general în care, AJOFM este implicată ca partener“, a sus­ţinut Florin Farcaş, director executiv al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad.
La bursă şi-au găsit pe loc un serviciu 58 de arădeni, unii dintre aceştia urmând să fie angajaţi pe posturi cu studii superioare. Alte peste 100 de persoane au fost selectate în vederea angajării.
Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, în această perioadă, judeţul nostru s-a clasat printre judeţele fruntaşe, într-un clasament realizat în funcţie de numărul de oferte de angajare.

Recomandările redacției