OLYMPUS DIGITAL CAMERAÎn jur de 500 de locuri de muncă şi tot cam atâtea participante au fost la bursa, organizată ieri, de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă. Cu toate acestea, numărul arădencelor care şi-au găsit pe loc un serviciu a fost mic.
Bursa Muncii pentru femei a adunat ieri, sute de participante în căutare de oferte de serviciu. Un număr de 24 de firme s-au prezentat la bursă pentru a recruta personal. Au fost ofertate 492 de locuri de muncă, însă, mai toate s-au adresat numai persoanelor cu studii medii şi pentru munca necalificată. Doar 27 de job-uri au fost pentru persoane cu studii superioare. „La Bursa Muncii, acţiune ce s-a adresat în special femeilor au fost disponibile aproape 500 de locuri de muncă, în diverse domenii. Dintre acestea, un număr de 465 de oferte de angajare au fost pentru persoane cu studii medii şi pentru muncitori necalificaţi. Au fost însă disponibile şi câteva posturi pentru care, studiile superioare sunt obligatorii. Bursa a fost şi o ocazie de informare vizavi de măsurile de stimulare a ocupării forţei de muncă, măsuri asigurate gratuit, prin intermediul serviciului de ocupare“, a susţinut Florin Farcaş, directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad.
Multe dintre arădencele care şi-au încercat norocul la bursă sunt şomere de luni de zile. Unele dintre participante au fost mulţumite de oferta de angajare, altele însă s-au aşteptat la mai mult. „Am rămas fără loc de muncă după ce firma la care am lucrat a falimentat. Au trecut cinci luni de zile de atunci, timp în care am primit şomaj. Am căutat un loc de muncă în confecţii la bursă“, a spus Corina Danciu, o arădeancă parti­cipant la bursă.
La Bursa Muncii pentru femei au fost selectate în vederea angajării un număr de 30 de persoane.

Recomandările redacției