Metalurgistul Cugir sosea la Sebiș din postura singurei echipe neînvinse din Seria IV a Ligii a III-a. Trupa lui Călin Cojocaru a oprit însă această serie și a urcat pe podium după victoria cu 2-1.
Primul mitan a fost strâns, puținele ocazii fiind ale oas­peților. În minutul 20, Făgără­șanu a trimis pe lângă din poziție bună, iar cinci minute mai târziu Tătaru a trimis puțin peste poartă cu capul. Cea mai importantă fază a primei reprize a avut loc în minutul 42: Șaucă a centrat, Dumitrache a lovit mingea cu mâna și centralul Vărzan a acordat lovitură de la 11 metri. Făgărășanu a tras însă execrabil, la un metru în stânga portarului Gakos, iar acesta a respins.
După pauză sebișenii au preluat controlul jocului, Enciu și Ankomah fiind aproape de deschiderea de scor. Până la urmă, golul a venit în minutul 68: Ruță l-a angajat perfect pe Szekely la limita offside-ului, iar acesta a scăpat și l-a lobat elegant pe portarul Bănică pentru 1-0.
Același atacant avea să du­bleze avantajul doar patru mi­nute mai târziu: de această dată Susan a centrat din lovitură li­beră și Szekely a trimis perfect cu capul în plasă.
Cugirul a redus din diferență în minutul 80, când Lemac a înscris în cros la colțul lung după o combinație cu Făgărășanu, dar egalarea nu a mai venit și cele trei puncte au rămas la Sebiș.
Victoria duce Sebișul pe podium, iar în următoarea etapă elevii lui Cojocaru se deplasează la Reșița pentru partida cu CSM Școlar.
„Un meci foarte greu, am întâlnit o echipă bună, cu jucători cu experiență, jucători foarte buni. Dar astăzi am dovedit că suntem mai buni, am avut o atitudine corespunzătoare, nu prea le-am dat spații. Cu toate că au avut în prima repriză un penalty apărat de Gakos, sunt de părere că în repriza a doua noi am fost mai periculoși. După ce am înscris cele două goluri, ne-am retras deliberat, ei au venit cu mingi lungi, dar nu au fost atât de periculoși. Știam că dacă le blocăm doi-trei jucători, precum Necșulescu, Șaucă sau Vaștag, nu o să le meargă jocul. Sunt foarte bucuros, vreau să-i felicit pe băieți pentru atitudine și mergem mai departe. Avem o serie bună de 5 meciuri, pe care le-am câștigat meritat, cu excepția celui de la Alba Iulia, dar și acolo am dominat și puteam lua 3 puncte chiar și în 10 oameni. Partida de as­tăzi a fost una foarte echilibrată, cine a profitat mai mult de greșeli a câștigat, iar acea echipă am fost noi” a declarat după meci tehnicianul Naționalului.
Pe parcursul partidei, gaz­dele au contestat mai multe decizii ale „centralului” Sorin Vădana, dar rezultatul final a fost cel mai important: „E normal în tensiunea jocului să ai anumite contre, fiecare vede pentru echipa lui, nu vreau să comentez arbitrajul” a încheiat, diplomat, Călin Cojocaru.
Formații:
Sebiș: Gakos – Goşa, Pîslaru, Dumitrache, Ruţă – Susan (Mărgărit 83), Pintea, Ankomah, Cl. Vereș – Szekely, Enciu (Petculescu 75).
Cugir: Bănică – Dohotariu, I. Tătaru (Lemac 72), Itu, M. Neagu (Tudor 78) – Șaucă, Vaștag, Dican, Dicu (Cercel 72) – Necșulescu (Radu 89) – Făgă­rășanu.
Arbitri: Sorin Vădana – George Suciu ( ambii din Cluj), Balint Albu ( Tg. Mureș)
Observatori: Vasile Balaj (Drobeta Turnu-Severin), Dorin Micșa (Timișoara).

Recomandările redacției