Taberele de la Moneasa și Căsoaia sunt în proces de modernizare, prin Centrul Cultural Județean (CCJA), instituția din subordinea CJA. O parte din lucrări au fost finalizate

„Continuăm lucrările de reabilitare și modernizare a Taberelor Casoaia și Moneasa. La Moneasa au fost reabilitate complet trei bungalouri și a fost schimbat gardul de la Teatrul de Vară, iar la Căsoaia s-au efectuat lucrări la încălzire și au fost montate panouri solare.

De asemenea, în ambele tabere au fost amenajate locuri de joacă, la Moneasa fiind montată și o tiroliană de 25 metri. La Căsoaia ne-au vizitat deja primii copii care s-au bucurat de locul de joacă proaspăt amenajat“, susțin reprezentanți ai Centrului Cultural Județean Arad.

Lucrările de reabilitare și modernizare vor permite cazarea de persoane în Taberele Casoaia și Moneasa și în sezonul rece.

Consiliul Județean a început în august demersurile pentru a înființa, la Căsoaia, un sediu secundar al Centrului Cultural Județean. Înființarea respectivului sediu secundar este oportună conform autorităților – pentru a fi îndeplinite condițiile de eligibilitate impuse de lege, în vederea accesării de finanțare nerambursabilă pentru „Tabăra de copii și tineret Căsoaia”. Se dorește valorificarea potențialului turistic al zonei.

Recomandările redacției