MasluDuminică, la ora 17:00 la slujba de seară avut loc Taina Sfântului Maslu la Parohia Ortodoxă din Miniş, fiind duminica apropiată de sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, hramul Sfintei Biserici Ortodoxe din Miniş.
Soborul de preoţi, condus de către părintele consilier administrativ al Arhiepiscopiei Aradului Teodor Vid, a fost alcătuit din 14 preoţi şi un diacon. Preoţii care au participat la săvârşirea sfintei taine au fost: Petru Dărău şi Leonardo Doca de la Parohia din Pâncota, Adorian Trif de la Galşa, Savu Pavel de la Parohia Ortodoxă din Şiria, preot pensionar Teodor Poneavă, Petru Jula de la Cuvin, Mircea Cioro­gariu de la Parohia Ghioroc, Aurel Bătrân de la o parohie ortodoxă din Békéscsaba, Ioan Jidoi de la parohia Radna, Cosmin Balint de la Bătuţa, Sergiu Sandu de la Firiteaz, Horaţiu Iuga fostul paroh al Bisericii Ortodoxe din Miniş, Lucian David, fiu al satului Miniş şi preot în oraşul Hunedoara şi preotul paroh al parohiei Miniş, Ioan Florea. Diaconul care a slujit alături de soborul de preoţi a fost părintele diacon Ciprian Tripa.
Mulţimea adunată pentru a se ruga la slujba sfântului Maslu a fost încântată şi de acordurile muzicale a corului bărbătesc a Bisericii Ortodoxe din Miniş condus de profesorul Eugen Suciu.
Predica a fost oficiată de către părintele consilier Teodor Vid în care a ţinut să precizeze despre importanţa tainei Sfântului Maslu. De asemenea, părintele Teo­dor Vid a menţionat şi semnificaţia Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, cei care au dat frâu creşti­nismului în Imperiul Roman. Slujba Sfântului Maslu s-a încheiat în jurul orei 19:00 după care preoţii au fost invitaţi la o agapă  într-un restaurant din loca­litatea Miniş.

Emilian Ciorogariu

 

Recomandările redacției