Cetățenii străini încearcă să ajungă în alte țări, prin toate modalitățile posibile. Ascunși prin mijloace de transport, călătorind cu trenul, prezentând documente false sau documentele altora.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat un cetăţen din Tunisia, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, folosind un document de călătorie fals.

Miercuri, în jurul orei 02:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră, o femeie, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind cu trenul care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Viena.

La controlul specific, aceasta a prezentat o carte de identitate care purta însemnele autorităţilor din Franţa.

În urma verificărilor necesare,poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.S-a stabilit că femeia este cetăţean din Tunisia, în vârstă de 23 de ani.

Cu privire la cele constatate, persoana a declarat că intenţiona să folosească documentul pentru a ajunge în vestul Europei.

În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției