de Paul Krizner

Oare, dragii mei cititori, am căzut cu brio la examenul de maturitate al nației noaste, oare chiar atât de semi analfabeți suntem încât să nu observăm cum totul în țara noastră se negociază după bunul lor plac și după proprile interese meschine, oare chiar am ajuns să negociem limba română cu niște derbedei plătiți din banii noștri și care ne vând pentru o susținere parlamentară, oare nu mai e nici un român în țara asta?
În timp ce vă certați și vă înjurați ca la ușa cortului pe seama referendumului, ba că-i prea scump, ba că-i prea ieftin, ba că de ce ar fi, ba că de ce nu ar fi, repet în timp ce vă jigniți reciproc prin tot felul de filmulețe și manipulări, ni se fură țara, ni se fură zăcămintele și mai grav ni se fură limba noastră.
Da, am ajuns să vedem cum ni se negociază limba română cu parlamentarii maghiari, sincer eu aș face un referendum pentru a-i scoate afară din țară, atâta vreme cât interesele lor nu sunt interesele poporului român, au destul loc și în Buda și în Pesta și să facă acolo ce vor, dar nu pot să accept să-și impună punctul lor șovin într-o țară unde ei sunt la fel de minoritari ca și alții. Dar ce să zic cei ce ne conduc sunt votați tot de noi, deci ne merităm soarta.
În altă ordine de idei vreau să vă spun că țara și teritoriul ei nu se negociază, chiar dacă vedem că se face, limba română e limba oficială pentru toți chiar și pentru maghiarii din țară care vorbesc de parcă ar fi scoși de la o seară bahică, iar familia nici atât, ce să negociezi, ce să aduci atâtea acuze la adresa familiei.
Am crescut cu toții în familii a căror protagoniști au fost mama și tata, ei sunt cei care ne-au adus pe lume, ei sunt cei care și-au jertfit tinerețea și micile tabieturi pentru a ne crește pe noi, ei sunt cei care și-au sacrificat viața ca tu să citești aceste rânduri și acum asistăm la o răzmeliță și o violență verbală agresivă din toate părțile pentru că se vrea apărarea instituției familiei alcătuită dintre un bărbat și o femeie… „femeie izvor de bucurie, cu chipul tău blând cu fața ta de stea”-vorba poetului.
Sincer mi-aș dori să ne revoltăm toți pentru aceste trei nobile idealuri, țara, limba și familia, dar din păcate două sunt deja negociate, mai rămâne ultima redută, familia, care trebuie apărată, nu de oameni, ci de organizațiile care se dau mari pacifiste, dar care poartă în spate o ură demonică.
Acum când mai e puțin până la marele adevăr pot să vă spun atât dragii mei cititori, nu contează cum ești, drept sau păcătos, hoț sau cinstit, familist sau burlac, ateu sau credincios, nu contează, important e să dai șansă ca alții să aibă fericirea să se nască în condiții și familii firești și naturale nu în eprubete și experimente. Gândiți-vă că sunt si persoane de alte înclinații sexuale care vor vota pentru definirea familiei ca fiind între un bărbat și o femeie, nu pentru că le place, ci pentru că nu sunt egoiști, gândindu-se la viitorul acestei țări și la mergerea înainte a acestei lumi, și voi ce faceți atunci, pe cine mai judecați?
Până la o altă întâlnire din acest colț de pagină, vă rog dragi români să luptați pentru idealul celor de acum 100 de ani, adică pentru țară, pentru familie și pentru limba noastră. Trăiască România unită și diversificată, dar nu vândută și negociată.
P. S. În timp ce scriam acest material s-a blocat calculatorul, oare nici el nu-mi împărtășește opiniile ca unii dintre voi? Oricum vă iubesc!

Recomandările redacției