Săvârșinul a găzduit pe 26 octombrie, Târgul de Bucate Regale – ediția a III-a, un eveniment menit să pună în valoare munca și realizările agricultorilor și producătorilor din zonă. Târgul denumit pe bună dreptate „al bucatelor regale„, datorită diversității produselor expuse a strâns sute de persoane.
Standurile au fost amenajate de importanți producători de produse agricole consacrate, de fermieri și nu numai. Au fost aduse produse specifice de toamnă – legume, fructe, compoturi, gemuri, plăcinte, rachiu și produse apicole. Toate s-au putut degusta de participanți. De asemenea, la târg s-au putut găsi plante și flori de toamnă.
Au expus produse agricultori din Roșia Nouă, comuna Petriș, agricultori din zona Bata, asociația Zărandul, producătorii cramelor din Pâncota, precum și apicultori. De asemenea, la târg și-a expus produsele și o firmă de catering.
Standul special al fost cel al tinerilor din Liceul Tehnologic Regele Mihai, care au oferit spre degustat multe bunătăți, precum plăcinte, compoturi, gemuri și alte produse tradiționale. Elevii s-au pregătit bine, cu un stand bogat ca să îi impresioneze pe cei prezenți.
Deținătorul celui mai mare do­vleac, cu o greutate impresionantă de 35,6 kilograme, din Hălăliș a fost premiat – momentul fiind unul nelipsit la acest târg.
„Am acordat diplome care le recunosc meritele în dezvoltarea zonei, unui număr de 22 de producători din zonă. Trebuie să spun că standul elevilor Liceului Tehnologic Regele Mihai a fost deosebit”, a spus Ioan Vodicean, primarul comunei Săvârșin.
Cum se putea desfășura o astfel de sărbătoare de toamnă, de recoltă, dacă nu în acorduri de muzică populară, astfel că, atmosfera a fost întreținută de Ansamblul Valea Mureșului.
Primăria Vărădia de Mureș și Primăria Săvârșin au asigurat meniul pentru cei care au ales să vină la târg – o porție de tocăniță la ceaun pentru fiecare.

Recomandările redacției