targ muzeu 1 martie copii 1 martiePrima zi de primăvară a îmbogăţit Muzeul Oraşului Lipova cu o mulţime de mărţişoare speciale, colorate, foarte vesele, care au bucurat pivirile trecătorilor, aduse aici de cei mai talentaţi dintre copii. Astfel, vineri, 1 Martie, de la ora 10 a fost deschis „Târgul de Mărţişor”, târg găzduit şi organizat de Muzeul Orăşenesc Lipova cu ajutorul doamnei Corina Dubeştean.
Artişti speciali
Participanţii au fost unii foarte speciali şi frumoşi: copiii din Casele de tip familial din Lipova (CTF Lipova).Însoţiţi de îndrumătoarele lor: Gabrian Lidia, Pera Daniela şi Tămăşan Magdalena, copiii s-au pregătit din timp pentru această zi, dorind să întâmpine primăvara – acest anotimp atât de minunat, în felul lor: exprimându-şi bucuria şi încântarea prin diversitatea de măr­ţişoare pe care le-au realizat. Mai mult, ei şi-au dorit ca tot ce au creat să fie expus, astfel încât să ajungă şi la ceilalţi oameni din jurul lor, la cetăţenii oraşului Lipova; cel mai potrivit loc a fost bineînţeles Muzeul.
Ideea copiilor a fost foarte bine primită de reprezentanta muzeului – Corina Dubeştean care a acceptat pro­punerea. Astfel, grupul de copii, cu vârste între 7 şi 10 ani, alături de îndrumătoarele lor au fost prezenţi dimi­neaţa în spaţiul acordat. Ei şi-au aranjat foarte atent şi minuţios creaţiile atât în interior cât şi pe un spaţiu de pe trotuarul din faţa muzeului. Târgul a fost dechis publicului pe tot parcursul zilei.
Mărţişoare unicat, din „nimicuri“
În cadrul acestui târg au fost expuse mărţişoare unicat, realizate manual, acestea fiind expuse într-o gamă foarte variată, de diferite, culori, mărimi şi mo­dele. Mărţişoarele au fost confecţionate din tot felul de materiale originale: plante uscate, perluţe, diverse materiale decorative, mici vase de ceramică ori mici imagini pictate manual.
Trecătorii care au vizitat acest târg şi au dorit să ofere cuiva drag un altfel de mărţişor, au avut ocazia să achizi­ţioneze oricare din aceste mărţişoare. Copiii din cadrul caselor de tip familial, prezenţi la muzeu au fost foarte încântaţi, fericiţi şi mândri de munca lor. Ei au încercat o mare bucurie când au văzut cât de apreciată este munca lor iar faptul că oamenii au cumpărat măr­ţişoarele adresându-le felicitări pentru originalitate, le-a produs o mare bucurie şi speranţă în suflet acestor copii atât de minunaţi şi talentaţi.

Recomandările redacției