tarifeTarifele pentru folosirea locurilor publice în pieţe, târguri şi oboare, dar şi chiriile pentru spaţiile comerciale din pieţe vor fi actualizate, urmând ca unele dintre acestea să crească uşor, în medie cu 0,5 – 1 la sută.

Conform unui proiect de hotărâre care a fost afişat la transparenţă decizională şi poate fi consultat până în data de 28 martie, ultima actualizare a acestor tarife a avut loc în anul 2009.

Confor proiectului, pentru ocuparea meselor de legume, fructe şi flori în pieţele Obor, Catedralei, Mihai Viteazul, producătorii individuali vor plăti 12 lei/masă/zi faţă de 11 lei, iar persoanele autorizate vor plăti 15 lei/pe masă/pe zi în loc de 14 lei.

Pentru ocuparea unui platou se va plăti 7 lei/zi faţă de 6,5 lei, iar pentru ocuparea unui platou cu pepeni se va plăti 4 lei/zi faţă de 3,5 lei.

Comercianţii de carne de miel vor plăti 2,5 lei/kg, faţă de 2,3 lei/kg cât era până acum.

În bazarul pieţei Obor, tariful de închiriere a unei mese neacoperite a scăzut de la 5,5 lei/masă/zi la 5 lei/masă/zi. De asemenea, în cazul oboarelor, intrarea cu autoturismul pentru aprovizionare se va taxa cu 2 lei.

Comercianţii care vor dori să vândă cereale şi alte produse en-gros în oboare vor trebui să plătească 45 de lei pe zi pentru o suprafaţă de 15 mp faţă de 43 de lei şi 15 lei pentru o zi pentru  o suprafaţă de 5 mp. În cazul sectoarelor destinate micilor meseriaşi (ceramică, obiecte lemn, macrameuri) ocuparea platoului va costa 2 lei/mp/zi faţă de 1,8 lei/mp/zi.

În aceleaşi pieţe, tarifele lunare pentru rezervarea unei mese pentru vânzarea de legume, fructe şi flori vor fi de 78 de lei pentru producători şi 146 de lei pentru comercianţii autorizaţi. Rezervarea unei mese pentru comercializarea de pâine, tăiţei şi ouă va costa 198 lei/lună şi pentru producătorir şi pentru comercianţii autorizaţi.

Pentru vânzarea de miere şi produse apicole, producătorii vor plăti 60 de lei pe lună, iar comercianţii autorizaţi 73 de lei pe lună, pentru rezervarea mesei.

Un platou pentru pepeni roşii, galbeni, cartofi şi varză va pute fi rezervat cu 43 de lei pe lună atât de producători cât şi de comercianţii autorizaţi.

În pieţele Mioriţa, Aurel Vlaicu, Alfa şi Grădişte, tarifele pentru ocuparea meselor pentru legume, fructe şi flori vor creşte de la 8 lei pe zi la 9 lei pe zi, pentru producători şi de la 11 lei pe zi la 12 lei pe zi pentru comercianţii autorizaţi.

Ocuparea unui platou în aceste pieţe va costa 5 lei pe zi faţă de 4,5 lei pe zi, iar taxele specifice pentru ocuparea unei mese pentru vânzarea produselor de panificaţie, apicole şi avicole va fi 14 lei pe zi faţă de 13 lei pe zi.

Tarifele pentru rezervarea unei mese pentru comercializarea de legume, fructe şi flori vor fi de 63 de lei pe lună pentru producători şi 115 lei pe lună pentru persoanele autorizate. Pentru comercializarea de pâine, tăiţei şi ouă, tarifele de rezervare a mesei vor creşte de 81 de lei pe lună pentru producători şi la 115 lei pe lună pentru comercianţii autorizaţi. În ceea ce priveşte vânzarea de miere şi produse agricole, rezervarea unei mese va costa 48 lei pe lună pentru producători şi 58 lei pe lună pentru comercianţii autorizaţi.

Tariful de rezervare a unui platou de pepeni, varză şi cartofi va costa 32 de lei atât pentru producători cât şi pentru comercianţii autorizaţi.

Rezervarea unui galantar de lactate va costa 40 de lei pe lună, atât pentru producători cât şi pentru comercianţi, iar rezervarea unui platou va costa 24 de lei pe lună pentru producători şi 41 de lei pe lună pentru comercianţii autorizaţi.

Tarifele vor intra în vigoare după aprobarea lor în cadrul Consiliului Local Municipal.

 

Recomandările redacției