spectacolulToţi banii încasaţi în urma reprezentaţiei de joi, 28 martie vor fi donaţi de Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad campa­niei Artiştii pentru artişti. Vă rea­mintim că este vorba despre o re­­prezentaţie a celei mai noi producţii a instituţiei tea­trale – „Minotaurul”, de Michael Black, în regia lui Ştefan Iordănescu. „Spectacolul s-a desfăşurat sub semnul campaniei Naţionale Artiştii pentru artişti iniţiată în anul 2002 de Uniu­nea Teatrală din România, având drept scop strângerea de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de existenţă şi sănătate din toată ţara” a declarat Mihaela Balint, purtător de cuvânt. Campania Artiştii pentru artişti are loc anual, în intervalul martie – aprilie, o perioadă a solidarităţii celor care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu, având în vedere că data de 27 martie este desemnată Ziua Mon­dială a Teatrului.
Campania „Artiştii pentru artişti” s-a instituit nu numai ca resort financiar, ci mai ales ca stimulator al solida­rităţii artistice şi ca semnal pentru publicul de teatru şi pentru autorităţi. În fiecare an mai mulţi artişti participă la realizarea unui spectacol de caritate, ce reprezintă punctul culminant al campaniei de strângere de fonduri. Dincolo de solidaritatea de breaslă, UNITER a încercat să dezvolte şi componenta de sensibilizare a opiniei publice prin atragerea de parteneri finanţatori, donatori, servicii, sponsorizări etc, o componentă ce a reuşit să se dezvolte în ultimii doi ani, aşa încât programul „Artisti pentru artisti” să aibă continuitate.
„Toate încasările obţinute din vânzarea biletelor pentru reprezentaţia de joi, 28 martie, cu «Mino­taurul» vor fi donate Campaniei Na­­ţionale Artiştii pentru artişti, pentru Teatrul Clasic Ioan Slavici implicarea directă în această cam­pa­nie a solidarităţii artistice repre­zentând o datorie de onoare” – a mai spus Mihaela Balint.
Vă reamintim că „Minotaurul” a avut premiera la începutul acestei luni. Acţiu­nea piesei se petrece în Parisul anului 1945, după eliberarea de nazişti şi descrie relaţia pe care pictorul Pablo Picasso o avea cu trei dintre iubitele sale. Distribuţia este formată din Ovidiu şi Adriana Ghiniţă, Mădălina Ghiţescu, Mariana Tofan Arcereanu, Florin Covalciuc şi Ionel Bulbuc. Sce­nografia este semnată de Dorotheea Iordănescu.

Recomandările redacției