temerariiConstanţa a fost gazdă pentru trei competiţii dedicate sportivilor cu dizabilităţi – Jocurilor Naţionale ediţia XX, Cupa Litoral ediţia a III-a şi Turneul „Mariana Mihoc” la baschet în fotoliu rulant. Cele trei reuniuni au fost comprimate în cinci zile intense.
Clubul Sportiv Temerarii Arad a aliniat 11 sportivi, aceştia concurând la atletism, aruncarea greutăţii, suliţă, tenis de masă, baschet, schi nautic, şah şi pescuit sportiv.
La atletism 100 de metri, Ionuţ Grosu şi Ion Talpă şi-au câştigat categoriile, primul recidivând la 200 de metri şi 1,500 de metri. Grosu a mai bifat o medalie de bronz la aruncarea suliţei, iar Cătălin Rădulescu a fost cel mai bun la aruncarea greutăţii, probă în care Talpă a venit pe locul al treilea.
Rădulescu s-a clasat, apoi, pe locul IV în proba de simplu la tenis de masă, iar la dublu, în tandem cu Simion Popa, a fost medalie de argint. La rândul lui, Popa a fost al patrulea în concursul de şah.
Turneul de baschet a fost solicitant la maxim pentru arădeni, care au jucat şase meciuri în două zile. Temerarii au învins de două ori echipa Motivation Bucureşti şi s-au impus în faţa gazdelor din Constanţa, înclinându-se apoi în faţa Braşovului, Clujului şi a trupei bulgăreşti Varna.
Competiţia de baschet în fotoliu rulant s-a desfăşurat în Sala de Sport a Compexului Sportiv Tomis, reuniunea de tenis de masă a avut loc în Sala Liceului Sportiv Nicolae Rotaru, probele de atletism, pe stadionul Farul, competiţia de şah, la Hotelul Flora din Mamaia, pescuitul sportiv, pe Lacul Corbu, iar schiul nautic, pe Lacul Siutghiol.
„Conducerea Clubului Sportiv Temerarii Arad le mulţumeşte domnilor Simion Ioan Apreutese, Robert Dronca şi Eric Mercie pentru ajutorul acordat cu ocazia acestei deplasări”, a transmis Gabriel Ovidiu Dronca, preşedintele grupării arădene.

Recomandările redacției