Și copiii, și tinerii au învățat despre ambrozie – impactul care îl are această plantă, asupra sănătății, precum și cum poate fi combătută. Membri ai grupului de lucru privind combaterea ambroziei în județul Arad au făcut o acțiune de informare care s-a adresat unui număr de peste 100 de elevi de la Școala Generală ,,Caius Iacob”, cu privire la ambrozie.
„În cadrul acţiunii am pus accent pe recunoaşterea plantei. Le-am prezentat copiilor o plantă, pe care am izolat-o într-o cutie de plastic pentru a nu împrăştia polen în atmosferă. Este important să conştientizeze riscul de a deveni alergici şi ce anume ar putea face pentru a reduce cantitatea de polen din aer. De asemenea, am împărţit pliante şi am pus afișe la avizierul şcolii. Prin aceste măsuri ne dorim să creştem gradul de informare şi conştientizare, atât al copiilor, cât şi al părinţilor prin copii, despre problemele pe care le poate cauza ambrozia”, a spus Paul Hac, specialist în ecologie în cadrul Asociaţiei Excelsior Arad şi membru al grupului de lucru pentru combaterea ambroziei.
Grupul de lucru privind combaterea ambroziei, iniţiat la Consiliul Judeţean Arad, în parteneriat cu Asociaţia Excelsior, universități din Arad și Timiș, cadre medicale, reprezentanți ai societății civile s-a făcut remarcat ăn țară. Și asta datorită unor amendamente inițiate și care au fost incluse în textul legii, contribuind astfel în mod esențial la reușita proiectului legislativ pentru combaterea ambroziei.

Recomandările redacției