TLDE Arad a participat, prin zece reprezentanți, la Școala Politică de Vară, la Mamaia, în perioada 29 august-02 septembrie. Președintele organizației arădene, Ucu Dima, spune că „sub deviza «Libertate și Democratie», evenimentul din acest an a avut ca teme libertatea și democrația și drepturile omului. Sfaturile pe care le-am primit de la liderii ALDE sunt cu siguranță cele mai importante surse de informare și motivare pe care le-am primit”. Cei care i-au „instruit” pe cei peste 200 de tineri au fost lideri importanți ai ALDE, în frunte cu președintele partidului și al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care le-a vorbit tinerilor membri ai partidului despre situația politică din România din acest moment, precum și despre provocările de anul viitor, an electoral.

Tinerii au dezbătut asupra problemelor concrete ale societății și au avut un schimb de idei cu personalități marcante din spațiul academic și politic, cu experiență atât la nivel național, cât și european. ALDE manifestă maximă preocupare față de tineri, pentru că ei reprezintă o forță a partidului și a societății românești”, declară președintele ALDE Arad, deputatul Eusebiu Pistru.

Alături de președintele Consiliului Național al ALDE, europarlamentarul Norica Nicolai, purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, senatorul Daniel Zamfir, liderul de grup ALDE în Senatul României și mulți alții, a participat și europarlamentarul Renate Weber, care a ținut prelegeri despre drepturile omului și a vorbit despre activitatea ca europarlamentar. Totodată, Renate Weber a anunțat că a decis să se alăture ALDE România. Pe baza parteneriatului cu ISL (Institutul de Studii Liberale), tinerii au participat și la două seminare cu tema „Democrație și Libertate”, „Libertate și Drepturile omului” .

Recomandările redacției