Înscrierea în cadrul ‘Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri’ va putea fi activată începând cu data de 22 aprilie, potrivit unui anunţ postat pe pagina de Internet a Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri.

Obiectivul programului îl constituie stimularea înfiinţării de noi microîntreprinderi, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor în scopul implicării acestora în structuri economice private.

„În România, 1 din 100 de tineri decide să înceapă o afacere pe cont propriu, faţă de 1 din 4 tineri în Cehia, Polonia sau Ungaria. Foarte puţini tineri demarează o afacere pe cont propriu. Cele mai frecvente cauze invocate sunt lipsa banilor şi birocraţia’, se precizează în Ghidul de prezentare al programului.

Bugetul alocat programului pentru anul bugetar 2013 este de 25 de milioane de lei.

Pot beneficia de prevederile programului întreprinzători debutanţi cu vârsta de până la 35 de ani care nu au mai deţinut şi nu deţin calitatea de acţionar sau asociat al unei întreprinderi constituite în Spaţiul Economic European, care înfiinţează pentru prima dată o societate comercială cu răspundere limitată în condiţiile Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale şi care să nu mai fi beneficiat de finanţare în cadrul acestui Program. AGERPRES

 

Recomandările redacției