Cel mai echilibrat duel al rundei cu numărul 8 se anunța cel de la Ineu, între formația locală și Frontiera
Curtici. Adică două echipe cu pretenții în primul eșalon județean, pentru care miza a fost destul de ridicată din moment ce în prima repriză s-au limitat să se anuleze reciproc, apărând rareori în preajma suprafețelor de pedeapsă. Practic, în primele 35 de minute, totul s-a redus la o luptă surdă la mijlocul terenului, cu multe pase de transmitere a balonului și absolut nicio situație de poartă. De abia în ultima parte a mitanului, Ineul și-a amintit că joacă, totuși, acasă și i-a dat primele emoții lui Brutyo. În centrul acțiunilor a fost mai de fiecare dată Florin Berari, care mai întâi a reluat cu capul pe lângă din poziție bună, iar apoi a trimis puțin pe lângă colțul scurt din poziție de unu la unu cu portarul advers. Oricum, „centralul” Gornic întorsese faza cu fault pentru ineuani de la marginea careului, atâta timp cât Brozbic intrase întârziat la „vârful” lui Sculici. Teședan a tras tare, dar nu și plasat și Brutyo a reținut fără mari probleme.
Simțind că se poate, dar și scuturați puțin la vestiare, ineuanii au jucat mult mai direct pe poartă în actul secund. Astfel, au apărut și ocaziile. Berari a reluat din nou pe lângă cu capul, iar apoi i s-a anulat un gol pe motiv de henț după centrarea bună a lui Spătaru. Mâneran a greșit și el ținta, dar și Curticiul putea da lovitura, oarecum întâmplător, la o fază fixă finalizată cu capul de Brândușe în transversală. Berari a mai irosit o ocazie imensă de singur cu Brutyo, dar – până la urmă – avea să se revanșeze. În minutul 77, Ponta a centrat de pe dreapta, Teședan a deviat balonul spre colțul lung, de unde fostul cermeian a trimis plasat cu capul în dreapta lui Brutyo. Deși a avut forțe noi pe gazon, Curticiul nu a avut forță să-i dea bătăi de cap lui Iacob, în timp ce zărăndanii au trecut și pe lângă golul doi, prin Teședan și Berar (șuturi exact în Brutyo) și Dan Mâneran (finalizare mult peste din poziție bună).
Ineul leagă a patra victorie consecutivă și bate din nou la porțile podiumului. „Din păcate, în prima repriză mijlocul nu a funcționat deloc, fotbaliștii noștri nu au căutat mingea, s-au cam ascuns, dar apoi am început să jucăm altceva. Până la urmă, am și marcat, iar la ocaziile pe care le-am avut mai putea da unul-două goluri. Am ratat și ne-am ținut adversarul în joc până la ultimul fluier, ceea ce nu-mi prea convine, dar până la urmă rămânem cu aceste puncte meritate și muncite. Am preferat o formație ceva mai experimentată azi și pentru că am întâlnit un adversar bun, bine organizat, dar și pentru că s-a adunat și la juniori oboseala după ce au început și ei campionatele. E bine că avem la dispoziție un lot destul de bun, cu câțiva jucători polivalenți, care de multe ori la Liga a IV-a, la un nivel semi-profesionist, îți fac diferența. Ră­mânem la ideea de a încerca să câștigăm fiecare meci în acest campionat, iar victoria de azi i-o dedicăm domnului primar Călin Abrudan, cu ocazia zilei sale de naștere”, a menționat Cristi Sculici, tehnicianul Ineului.
După insuccesul de sâmbătă, „grănicerii” pierd puțin contactul cu podiumul, absențele lui Fritea și Nedea cântărind destul de greu la mijloc. „Într-adevăr, cei doi fotba­liști sunt doi pioni importanți pentru noi, în special pe faza de construcție, de posesie, care ar fi dat o altă dinamică jocului nostru, dar cei care au intrat azi pe teren trebuia să-și facă datoria. Am și improvizat puțin cu Tavi Moisă la închidere, pentru a nu schimba sistemul nostru obișnuit, 4-3-3, însă atât am putut azi. După o primă repriză de tatonare, Ineul a avut un joc mai bun după pauză și ocazii clare de poartă. Noi am avut reacție, am ieșit la joc doar după primirea golului, dar și atunci tot gazdele au fost mai aproape de a înscrie. Practic, doar presiunea rezulta­tului ne-a împins puțin să ata­căm, dar am făcut-o destul de haotic, cu mingi lungi. Într-adevăr, am avut și noi o bară la 0-0, dar întâmplător, nimic lucrat, astfel că trebuie să recunoaștem că azi Ineul a fost echipa mai bună și mai pregătită. Nu ne rămâne decât să ne luăm revanșa etapa viitoare cu Zăbraniul, deși ne va fi greu atâta timp cât eu o consider cea mai matură echipă, cu jucători care fac diferența la acest nivel. De fapt, și Ineul azi, cam prin fotbaliștii săi care au jucat mai sus, mult mai numeroși decât ai noștri, au făcut diferența în joc și pe tabelă” a explicat Fla­vius Moisă, tânărul „principal” al Frontierei, eșecul echipei sale.
Formații:
Ineu: Iacob – Voștinar, Zdrențan, Balint, Hulbăr – Teședan – Dan Mâneran, Spătaru (89 Belei), M. Ponta (82 Berar), S. Balaci (80 Dennis Mâneran) – Berari (90+3 Karmanoczky).
Curtici: Brutyo – Gavriș (88 Borteș), Gurban, Brozbic, Vereș – Hanc, O. Moisă, Avrămuțiu (82 Olariu) – Morar, Brîndușe, M. Radu (62 Ursoi).
Arbitri: Alexandru Gornic – Remus Naghi, Andrei Pantea. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Marcel Vida.

Recomandările redacției