O vorbă înțeleaptă spune „Binele se face în liniște…“, iar continuarea o știm cei mai mulți. Astăzi, aproape nimic nu se mai face în liniște, iar rețelele de socializare sunt folosite intens ca promovare. Instituțiile postează pe facebook activitățile pe care le întreprind susținând că așa, sunt mai aproape de cetățean. De această dată facem referire la activitatea Gospodării Comunale care, își expunde frecvent activitatea pe rețelele de socializare prin postarea de poze. Cei de la Gospodărirea Comunală au expus poze de la ridicarea brazilor, de la curățenie în cimitire, în parcuri și așa mai departe. Toate bune și frumoase…în poze. Postările sunt folos atunci când arădenii vor să știe unde se face curățenie, dacă s-au ridicat unele deșeuri lemnoase ori alte activități.

Însă, de un lucru sunt revoltați cei mai mulți arădeni – de toaletare. Cum nu mai este mult până la primăvară, această perioadă este destinată acțiunilor de toaletare. Însă, în mai multe locuri din municipiu, fie că vorbim de cartiere sau parcuri, mulți arbori au fost ciuntiți complet și s-a trecut la tăieri și unde nu părea să fie cazul. În ultima perioadă, poze cu copaci tăiați până aproape de trunchi au stârnit revolta multor arădei. La capitolul toaletare, părerile sunt diverse. Oamenii n-au ezistat însă să-i critice pe cei de la Gospodărirea Comunală, chiar pe pagina lor de facebook. „Toaletați în așa hal, că lăsați doar trunchiul copacului. Nu înteleg cum tăiați vârfurile și lăsați mai jos crengile uscate, cum este de exemplu Thuia de pe strada Mioriței. Ați tăiat copaci fără milă“, spune Daniela.

„Nu știți ce înseamnă toaletare eficientă. Distrugeți arbori nu toaletați, dacă le tăiați toate crengile“, spune un arădean.

Alți arădeni susțin că, în cartiere nu se face toaletare, ci doar în zonele centrale. Spun că, crengile pomilor ajung la firele de curent, iar vremea capricioasă nu face decât să cauzeze probleme. Cer să se facă curățenie și în zonele mărginașe ale orașului.

Dincolo de problema toaletării, trebuie să recunoaștem că această transparență fie ea și doar de promovare pozitivă a activității – își are utilitate. Însă trebuie să se vadă și cele bune și cele rele. Arădenii pot face mai ușor sesizări și cereri iar crticile pertinente adresate serviciului n-ar trebui să fie decât de folos.

 

Recomandările redacției