Comisia de soluţionare a contestaţiilor privind manifestările, acţiunile şi proiectele de aniversare a Centenarului României (1918-2018) şi a Primului Război Mondial a anunţat că a respins toate contestaţiile solicitanţilor, conform Mediafax.
Comisia s-a întrunit, luni, într-o şedinţă de lucru în plen, după şedinţe de lucru consecutive desfăşurate în perioada 9-14 august, pentru a analiza un număr de 50 de constestaţii, puse la dispoziţie de Departamentul Identitate Naţională (DIN). Comisia a analizat motivele fiecărei contestaţii şi a urmărit modul în care s-a aplicat procedura de selecţie a propunerilor în cadrul procesului de selecţie de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.
Comisia a stabilit că procedura legală a fost respectată în totalitate de comisia de selecţie şi evaluare, astfel că a respins toate contestaţiile solicitanţilor. „Este sărbătoarea noastră, a tuturor, dar mai ales a celor în slujba cărora ne aflăm. Menţionez că lista proiectelor admise, publicată pe site-ul instituţiei în data de 3 august 2018, va fi supusă aprobării în cadrul următorului Comitet Interministerial. De asemenea, pentru transparenţă şi din respect pentru cheltuirea judicioasă a banului public, vă informez că suma rămasă nealocată în urma selecţiei proiectelor depuse de ONG-uri, va fi destinată unui nou apel de proiecte care va fi deschis în perioada imediat următoare. Noua selecţie de proiecte va avea în vedere acele manifestări a căror implementare trebuie să fie încadrată în intervalul de timp octombrie – decembrie 2018”, a explicat Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu.
Ministerul anunţă că lista contestaţiilor va fi publicată pe site-ul instituţiei.

Recomandările redacției