De acum schimbarea de la nivelul băncii tehnice la Victoria Zăbrani e oficială. Cristian Todea îi ia locul lui Cristian Irimia, iar debutul a fost reușit: 3-0 pe terenul Podgoriei Pâncota, în faza județeană a Cupei României. Luni, „Dulăul” a avut o întâlnire legată de contract cu preșe­dintele clubului, Virgilius Stamate, iar site-ul oficial al clubului, victoria-zabrani.ro, i-a smuls primele senzații fostului „principal” al UTA-ei…
Dor de fotbal după o
întreagă viață în fenomen
„Pentru mine este o provocare pe care o așteptam de ceva timp pentru această reactivare pentru că îmi doresc să antrenez, după câteva luni în care am stat departe de fotbal după plecarea de la UTA. O perioadă în care m-a făcut să mă gândesc că totuși fotbalul este cea ce îmi doresc să fac în continuare, am știut asta tot timpul, o fac de când eram copil fiind obișnuit cu programul de sport, cu cantonamente, antrenamente, iar după 20 de ani de activitate cred că au fost primele 4-5 luni în care am stat departe de acest sport”.
Restart de jos
„Îmi doream să reîncep să antrenez la o echipă de aici din Arad la nivel de Liga 3-4. Mi-a prins bine această pauză după experiența de la UTA și îmi doream să reîncep să antrenez la o echipă de aici din Arad la nivel de Liga 3-4. Până la urmă a venit această propunere de la Zăbrani și am acceptat-o cu plăcere, datorită faptului că mi se pare o propunere interesantă din punct de vedere al perspectivelor și a cea ce-și doresc oameni de aici. Din prima zi când am vorbit cu ei s-au gândit doar la primul loc și acesta este lucrul care m-a determinat și pe mine să accept această provocare”.
Accentul pe un grup unit
„Am văzut și baza de la Zăbrani, este un teren bun de joc, echipa urmează să o cunosc azi. Sunt jucători pe care îi cunosc cât de cât… Tibi Bier, jucător cu care am fost chiar și coleg, pe Mureșan l-am avut și la UTA. Sunt jucători cu experiență, gen Băd, Pavel care au foarte multe meciuri la acest nivel. Este important să reușim să formăm o echipă, să fim un grup unit și să putem să facem oameni fericiți prin rezultatele și prin jocul nostru”.
Și alte propuneri înainte de Zăbrani, fotbalul – o plăcere
„Am mai avut câteva discuții și cu alte echipe însă nu s-a concretizat nimic, iar propunerea de la Zăbrani a fost foarte concretă și acest lucru m-a determinat să accept. Cu siguranță este ceva nou pentru mine și asta pentru că eram obișnuit cu un nivel de profesio­nism, cu antrenamente zilnice. Aici antrenamentele sunt mai puține pe parcursul săptămânii, dar este o plăcere. Și, cum am mai spus, fotbalul pentru mine în primul rând este o plăcere. Faptul că voi cunoaște noi jucători, faptul că voi cunoaște noi oameni care își doresc ca la Zăbrani să facă o echipă bună, care să joace fotbal, faptul că reușesc să văd și nivelul acesta, adică să plec de jos, să văd cum este munca aici, sunt sigur că toate acestea mă vor ajuta pe viitor”.

Recomandările redacției