Cluburile Rotary Arad și Rotary Arad Cetate, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, relansează Campania intitulată “Promenada Inimilor 2020”cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii, sub sloganul “ Totul pentru Inima Ta”!

Cluburile Rotary Arad si Rotary Arad Cetate relansează și în 2020 campania„Promenada Inimilor”, dedicată amenajării unui traseu accesibil plimbărilor zilnice, reamintind tuturor că activitatea fizică zilnică este cel mai bun mijloc al menținerii sănătății, inclusiv a sănătății inimilor noastre!

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Din fericire, TOATE aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă! Bineînțeles, respectând normele de protecție impuse de pandemia cu SARS-CoV-2! Noi ne-am pus inima la treabă, celebrând Ziua Mondială a Inimii (29 septembrie). Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Comitetul de Conducere al Societății Române de Cardiologie.

Traseul amenajat cu sprijinul Primăriei Muncipiului Arad are o lungime de 3 km si începe din dreptul pasarelei peste Mureș (pe partea de sus a falezei de pe Malul Mureșului), până în dreptul bisericii Maranata (cu întoarcere pe partea de jos a falezei de pe Malul Mureșului la punctul de plecare) .

În acest an, respectând distanțarea fizică, arădenii sunt invitați să parcurgă individual traseul. În perioada 29 septembrie – 3 octombrie doritorii au prilejul să participe la o tombolă prin postarea pe pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/rotaryaradcetate/ a unui mesaj din care să rezulte parcurgerea traseului( ex. screenshot cu numărul de pași sau o poză făcută  în orice punct al traseului marcat pe malul Mureșului cu condiția să fie evidențiată în poză imaginea inimii marcată pe traseu). Tombola, care are premii două brățări Fitness, vouchere la săli de fitness, cabinete de nutriție și cluburi de dans.

Extragerea va avea loc online, în 04.10.2020 la o oră care va fi anunțată ulterior,indiferent de numărul de mesaje postate, fiecare participant va fi înregistrat o singură dată.

Campanie inţiată de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementată deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, antrenând participarea a mii de persoane ce și-au propus ca obiectiv major menținerea propriei sănătăți.

Recomandările redacției