UPDATE: Urmare a deranjamentului de trafic înregistrat astăzi la intrare în stația Bârzava circulația următoarelor trenuri este modificată.

Trenul IR 74 Brașov – Budapesta Keleti se va anula pe distanța Bârzava – Arad, călătorii vor fi transbordați cu mijloace auto între stațiile Bârzava – Arad. În stația Arad se va forma un tren suplimentar care va circula pe distanța Arad – Budapesta Keleti.

Trenul IR 75 Budapesta Keleti – Brașov se va anula pe distanța Arad – Brașov, călătorii vor fi transbordați cu mijloace auto între stațiile Arad – Batuța H.m. Din stația Batuța H.m. se va forma un tren suplimentar care va circula între stațiile Batuța – Brașov în trasa trenului trenului IR 75.

Trenul IR 1766 Timișoara Nord – Iași se va anula pe distanța  Arad – Simeria – Cluj Napoca. Trenul va circula pe rută deviată: Timișoara Nord – Arad – Oradea – Cluj Napoca – Suceava – Iași. 

 

În urmă cu aproximativ o oră, locomotiva unui tren internațional a deraiat de pe șină, în zona Bârzava. CFR SA informează că circulația trenurilor este închisă la această oră la intrare în stația CF Bârzava, din cauza deraierii de o osie a locomotivei trenului 74-1, care circula pe relația Brașov – Curtici.

Locomotiva trenului 74-1 a deraiat de o osie peste macazul nr 7 care asigura trecerea de la linia 2 la linia 3 din stație.

Personalul de specialitate este deja la fața locului pentru a lua măsurile necesare, astfel incât în scurt timp să fie asigurată continuitate în traficul feroviar. Potrivit reprezentanților CFR Călători, niciunul dintre cei 19 călători în tren nu a fost rănit.

Este vorba despre locomotiva unui tren de persoane, care circula dinspre Brașov spre Budapesta și care a căzut de pe șină. Pasagerii au fost preluați de un microbuz și transportați spre destinație. Conform reprezentanților IPJ Arad, nu s-au înregistrat victime. 

Recomandările redacției