Traficantul de droguri de la Curtici, prins de polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Arad cu un kilogram de canabis a fost trimis în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe 10 ianuarie la Tribunalul Arad, dar încă nu a fost stabilit niciun termen.
Ulterior, tot judecătorii de la Tribunalul Arad au pronunțat soluția într-un dosar care avea ca obiect verificarea măsurii arestării preventive, avându-l ca „subiect” pe același traficant. Instanța menține măsura arestului la domiciliu, urmând ca legalitatea şi temeinicia măsurii să fie verificată înainte de expirarea unui termen 30 de zile de la data pronunţării, respectiv până la 12 februarie. „Pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu inculpatul nu poate părăsi imobilul situat în – Curtici, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a organului judiciar în faţa căruia se află cauza”, se arată în soluția pe scurt publicată pe site-ul Tribunalului.
Vă reamintim că individul a fost arestat preventiv luna trecută, după ce pe 13 decembrie, polițiștii de la SCCO Arad, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au făcut o percheziție la Curtici, în locuința individului care era bănuit că se ocupă cu traficul de droguri. „În urma activităților desfășurate, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea confiscării 1,3 kilograme de canabis, cântare și alte obiecte pe care persoana în cauză le-ar fi folosit pentru comercializarea drogurilor”, anunțau atunci oamenii legii. În aceeași zi, procurorii DIICOT au dispus reţinerea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată iar în ziua următoare Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Recomandările redacției