După ce prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a anunţat că alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc în luna aprilie, iar PMP susţine acest demers, Traian Băsescu îi dă acestuia planurile peste cap, afirmând că România nu are nevoie de instabilitate politică în acest moment.
„Anticipatele nu au nicio expicaţie de utilitate publică. Mai sunt câteva luni până la alegeri. Pentru ce am avea câteva luni de instabilitate, într-o perioadă în care avem nevoie de stabilitate, pentru a împrumuta banii nece­- sari?“, a afirmat Traian Băsescu, la România TV.
Prim-vicepreședintele partidului, Rareș Bogdan, a anunțat, la sfârșitul lui decembrie, că liberalii poartă negocieri cu partidele parlamentare pentru declanșarea anticipatelor, fiind nevoie de încă 24 de voturi pentru a
susține un astfel de demers.
„Acest demers este susținut de USR, UDMR și PMP. Ne așteptăm ca cei care au sprijinit investirea Guvernului Orban, din 23 de parlamentari ALDE, să susțină demersul nostru. (…) Este normal să ne dorim o majoritate formată din două sau trei forțe politice, din care vioara întâi să fie PNL și un Guvern condus de Ludovic Orban. Veți vedea că avem toți pașii pregătiți, lunile februarie, martie vor fi extrem de interesante. Cel târziu în aprilie vom avea alegeri anticipate“, a declarat europarlamentarul.

Recomandările redacției