igasSenatorul arădean Constantin Traian Igaş aminteşte că astăzi, pe lângă sărbătoarea închinată femeii, românii mai aniversează cu amărăciune 10 luni de guvernare a alianţei USL, alianţă care în campania electorală a făcut exclusiv promisiuni de mai bine: mai bine în agricultură, mai bine în economie, mai multe locuri de muncă etc. După zece luni, Igaş constată că din cele 150 de măsuri luate, 120 au avut un impact negativ asupra ţării, au înrăutăţit starea României; că deşi în 2011 USL critica, în programul de guvernare, nu­mărul mare de taxe şi impozite, astăzi sunt cu 20 de taxe mai mult; că venituri la bugetul de stat au găsit de unde să facă rost, bani de investiţii nu prea găsesc (deci nici locuri de muncă nu prea sunt); că au promis un milion de locuri de muncă noi dar au apărut peste 100.000 de şomeri noi.
Amintind că premierul Victor Ponta le-a cerut miniştrilor să reducă cu 15% cheltuielile cu personalul şi pe cele cu bunuri şi servicii, Igaş a întrebat retoric dacă aceste economii vor acoperi cheltuielile generate de un cabinet care are cu trei miniştri, 14 secretari de stat şi aparatele proprii în plus faţă de guvernele PD-L, sau le vor acoperi firmele şi cetăţenii.
Senatorul a mai subliniat că refuzul admiterii României în Spaţiul Schengen în Consiliul JAI de ieri este o lovitură dură pe care economia o primeşte şi care se datorează USL. „Ce înseamnă acest lucru pentru economie? Ca partid de dreapta, care a susţinut în permanenţă aderarea României la Schengen, trebuie să scoatem în evidenţă implicaţiile economice ale acestei amânări, sub guvernarea USL. O oră pierdută în vamă costă jumătate de milion de euro la nive­lul întregului parc de tiruri din țară. Şi acesta este doar un exemplu de cât pierde România, societăţile şi cetăţenii prin monumentalele gre­şeli pe care le face Guvernul USL”, a declarat Constantin Traian Igaş.

Recomandările redacției