Transfer surpriză pentru UTA! Totul despre Constantin Dima, noul fundaș al Bătrânei Doamne

0
275

Clubul UTA a anunțat în această dimineață transferul lui Constantin Dima, un fundaș de 22 de ani, venit liber de contract. Achiziția este una surprinzătoare în condițiile în care perioada de transferuri s-a încheiat de mult și de asemenea compartimentul defensiv al UTA-ei este destul de bine acoperit. Alexandru Meszar, liderul proiectului UTA a făcut lumină în cazul acestei achiziții:
„Am vrut să profităm de această oportunitate. Jucătorul a fost mult timp în litigiu cu fosta sa echipă, Desna Chernigiv (prima ligă din Ucraina) și abia ieri a fost declarat liber de contract. A avut mai multe oferte de aceea ne-am grăbit să îl ofertăm la rândul nostru și ne bucurăm că a acceptat. Contractul este încheiat pe un an și jumătate cu posibilitate de prelungire și din punct de vedere salarial se află în media lotului.”

Odată cu venirea lui Constantin Dima, se îndeplinește una dintre dorințele mai vechi ale lui Laszlo Balint, aceea de a avea un fundaș central de picior stâng. Antrenorul UTA-ei s-a declarat de calitățile și potențialul jucătorului: „Pe lângă faptul că este un fundaș de picior stâng, un alt atu al lui Dima este polivalența sa deoarece în afara postului său de bază mai poate juca și ca fundaș stânga sau mijlocaș defensiv. Nu este genul de fundaș distrugător și l-am ales tocmai pentru că se încadrează în filosofia noastră de joc actuală, una cu posesie progresivă și construcție care începe de la fundași.“

Constantin Dima este bucureștean și a făcut junioratul la Dinamo trecând pe la toate echipele de juniori și tineret ale clubului. A fost împrumutat la Reșița și la Sepsi OSK, acolo unde a și debutat în prima ligă. Reîntors la Dinamo nu a primit șansele pe care, în opinia fostului său antrenor de la tineret, Gabi Răduță, le-ar fi meritat. Plecat liber de contract la Viitorul în vara lui 2018, a petrecut la echipa lui Gheorghe Hagi doar un tur de campionat după care s-a transferat la Astra Giurgiu unde a evoluat constant timp de doi ani. În iarna trecută s-a transferat la Desna Chernigiv, echipă aflată în acel moment pe locul 3 în prima ligă din Ucraina. Din păcate acolo nu a reușit să se impună, bifând în această primăvară doar un singur minut jucat.

Ținând cont de acest ultim amănunt, forma fizică a noului jucător ridică semne de întrebare. Laszlo Balint este însă optimist în ceea ce privește momentul debutului pentru proaspăta achiziție: „Este un transfer pe termen mediu și lung însă cu certitudine îl vom putea folosi încă din acest sezon de toamnă. Jucătorul s-a antrenat în această vară cu FC Voluntari iar apoi cu un preparator fizic pe care-l cunosc și în care am încredere. O să îi facem evident o evaluare mai amănunțită dar Dima este apt din punct de vedere fizic, îi lipsește doar ritmul de joc. Faptul că vine într-o pauză competițională ne ajută de asemenea în ceea ce privește integrarea lui.“

Noul fundaș central al UTA-ei are deja adunate 40 de jocuri în Liga 1, iar faptul că are experiență în campionatul în care urmează să joace este văzut ca un avantaj important de către antrenorul Bătrânei Doamne. În plus, Dima are și o brumă de experiență internațională având 10 selecții la reprezentativele de tineret ale României. Din punct de vedere fizic stă iarăși bine, având o înălțime de 1,89 metri, foarte bună pentru un fundaș. Un alt amănunt important este că până acum nu a avut nicio accidentare majoră în carieră.

„Ieri am aflat despre interesul UTA-ei pentru mine. Nu am stat foarte mult pe gânduri, mi s-a părut o idee și o echipă care mă poate dezvolta în cariera mea de jucător. În pofida ofertelor pe care le-am avut din străinătate am ales UTA, un club mare, de tradiție, cu fani extraordinari, cu un stadion absolut superb. A contat foarte mult că știu staff-ul tehnic, îl apreciez și chiar am fost încântat să lucrez cu ei. Am urmărit meciurile UTA-ei, am văzut cum s-a creat emulația în jurul echipei, cu suporterii care sunt lângă echipă și îi susțin din toate punctele de vedere, atât acasă cât și în deplasare.“ a declarat Dima, care este conștient și de presiunea care există la noul său club din punct de vedere al așteptărilor:   „Obiectivul grupului este accederea în playoff și să construim o echipă cât mai unită“ a adăugat noua achiziție a Bătrânei Doamne.

Constantin Dima a ajuns deja la Arad, intrând imediat în programul echipei. A și participat la un prim antrenament în această dimineață și dacă clubul reușește stabilirea unui meci amical pentru ziua de sâmbătă, cu respectiva ocazie fundașul ar putea chiar prinde câteva minute de joc alături de noii săi colegi.

(foto: uta-arad.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.