afganiPoliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Curtici au depistat şi reţinut trei cetăţeni afgani care încercau să treacă ilegal frontiera in Ungaria, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

La P.T.F. Curtici, cu ocazia efectuării formalităţilor de frontieră asupra unui tren internaţional care circula pe relaţia Bucureşti-Viena, poliţiştii de frontieră au descoperit într-o cuşeta, trei persoane ascunse sub banchete. Cei în cauză, trei adolescenţi de origine asiatică, au fost coborâţi din tren şi conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor şi din declaraţii, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni afgani, cu vârste de 15 şi 16 ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen, toţi trei posedând documente temporare de identitate pentru solicitanţi de azil.

„Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției