condamnareTribunalul Sibiu i-a condamnat pe doi arădeni implicaţi în incendierea unui club din Sibiu pe data de 3 decembrie 2011 la zece, respectiv opt ani de închisoare, cu executare în penitenciar. Cel de-al treilea arădean implicat în incendiere şi judecat a fost, de asemenea, condamnat, dar instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei sub control judiciar şi eliberarea acestuia din penitenciar. Sentinţa Tribunalului Sibiu nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la instanţa superioară în limita a zece zile.
În cazul incendierii clubului din Sibiu au fost reţinuţi iniţial şapte arădeni, însă doar trei au fost condamnaţi la pedepse cu închisoare.
Privitor la daunele provocate prin incendierea clubului sibian, instanţa a decis că inculpaţii trebuie să plătească aproximativ 3,5 milioane de lei societăţilor de asigurări sau direct păgubiţilor.
Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au constatat, în probatoriul administrat în cauză, că cei trei inculpaţi s-au deplasat la Sibiu în noaptea de 2 spre 3 decembrie 2011, cu intenţia de a incendia clubul „Liquid”. Deplasarea s-a făcut cu un autoturism BMW înmatriculat în Arad şi condus de unul dintre inculpaţi. În scopul comiterii faptei, aceştia s-au dotat cu cagule, lanterne, sprayuri paralizante, mănuşi, benzină şi brichetă. Ajunşi la Sibiu, inculpaţii au verificat cu atenţie situaţia de la faţa locului şi au furat numerele de înmatriculare ale unui autoturism de aceeaşi marcă înlocuindu-le pe cele ale autoturismului lor, pentru a nu putea fi identificaţi după plăcuţele de înmatri­culare.
Procurorii au stabilit că Sebastian Gheorghe Braiţ a fost cel care a pă­truns în club şi a generat, doar că acestuia i-au luat foc mânecile hainei şi mănuşile, motiv pentru care a intrat în panică şi a abandonat la locul faptei cagula, haina, lanterna şi mănuşile. Plecaţi spre Arad, au reînlocuit pe drum numerele de înmatriculare, iar dimineaţă Braiţ s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Clinic Judeţean din Arad, medicii constatând că are pe antebraţe şi pe şol­dul drept arsuri de gradul I şi II provo­- cate de foc de benzină.
Ceilalţi doi „colaboratori” ai lui Braiţ au fost Alin Teodor Cozmi („şoferul” autoturismului pe traseul Arad-Sibiu şi retur, condamnat pentru faptă la închisoare, cu suspendarea pedepsei), şi Domokos Karoly (cel care „asigura spatele” lui Braiţ, condamnat la opt ani de închisoare).

Recomandările redacției