Poliţiştii de frontieră au întors din drum, trei bărbaţi care, ajutaţi de un belgian, au încercat să treacă ilegal frontiera, legiti­mându-se cu documente false. În timpul controlului, oamenii legii au constatat că documentele prezentate de trei dintre cele patru persoane sunt false total, de­oarece acestea nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unora autentice.
„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageri într-un autocar care circula pe ruta România – Italia, patru persoane de sex mascu­lin care s-au legitimat cu cărţi de iden­- titate belgiene. În urma verificărilor, s-a stabilit că cei trei bărbaţi cu documente false sunt cetăţeni egipteni, cu vârste de 34 şi 35 ani. Aceştia erau însoţiţi de cetăţeanul belgian Mutiganda Joris G., care le-a procurat documentele false contra sumei de  200  euro fiecare şi care intenţiona să-i conducă pe cei trei până în Belgia”, a precizat comisar şef de poliţie Iancu Daniel, purtător de cuvânt al STPF Arad.
Poliţiştii au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetării celor trei bărbaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar cetăţeanul belgian pentru complicitate.

Recomandările redacției