Cele trei kilograme de bijuterii din metal galben, presupuse a fi din aur, descoperite pe Aeroportul din Cluj-Napoca, erau ascunse în bagajul de cală al unui copil în vârstă de 14 ani.

Conform unui comunicat de presă transmis duminică de Poliţia de Frontieră, poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj-Napoca în cooperare cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Cluj-Napoca, bijuteriile, pentru care nu existau documente legale, erau ascunse în şosete, în bagajul de cală al unui copil în vârstă de 14 ani. Acesta venea din SUA şi urma să fie preluat de un adult.

Bijuteriile au fost găsite vineri, la aterizarea zborului pe Aeroportul Cluj-Napoca, în jurul orei 14.30. „S-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din SUA, via Munchen, un cetăţean român, minor, în vârstă de 14 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Vâlcea. Acesta beneficia de serviciul de însoţire minori al companiei aeriene, urmând să fie preluat de un adult care îl aştepta în aeroport. Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit inclusiv al bagajelor de cală, fiind descoperite ascunse, în şosete, mai multe bijuterii din metale şi pietre preţioase (cercei, inele, brăţări, pandantive cu pietre de culori şi mărimi diferite) în greutate totală de 2.956 grame, având valoarea de aproximativ 472.000 lei”, se arată în comunicatul citat de Mediafax.

Bijuteriile a fost reţinute de către autoritatea vamală şi predată Trezoreriei Cluj, urmând a fi trimise pentru evaluare şi expertiză.

Poliţiştii de frontieră fac investigații pentru infracţiuni de contrabandă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției