sirieniDocumentele de identitate i-au dat de gol. Vorbim despre trei bărbaţi, cetăţeni sirieni pe care poliţiştii de frontieră arădeni i-au depistat în timpul în care au încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de documente bulgăreşti false. Oamenii legii au avut suspiciuni referitoare la actele prezentate, aşa că au trecut la un control amănunţit al acestora care doar le-a confirmat bănu­- ielile.
„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageri într-un autocar care circula pe ruta România – Olanda, trei persoane de sex masculin care s-au legitimat cu documente de identitate bulgăreşti. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de trei cetăţeni sirieni cu vârste cuprinse între 22 şi 23 ani, care intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen”, a precizat comisar şef de poliţie Iancu Daniel, purtător de cuvânt al STPF Arad.
Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor de călătorie prezentate de cei trei bărbaţi, motiv pentru care persoanele respective au fost conduse la sediul sectoru- lui poliţiei de frontieră pentru cercetări.
În aceste condiţii, oamenii legii au luat măsura întreruperii călă­toriei persoanelor în cauză şi cer­cetarea acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției