gabrielDuminică, 17 martie, de la orele 11, Secţia Marionete a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad va juca în spectacolul „Pinocchio” de Carlo Collodi în regia lui Radu Dinulescu. Spectacolul „Pinocchio” este una dintre producţiile care au făcut cunoscut numele instituţiei arădene atât în ţară cât şi străinătate, prin tehnica revoluţionară folosită: îmbinarea dintre mânuirea marionetelor cu fire şi tehnica filmului 3D, descoperită de regizorul Radu Dinulescu şi de sce­nograful Armand Richelet Kleinberg şi utilizată pentru prima oară la realizarea spectacolului „Tovarăşul de drum”, de Hans Christian Andersen. Atât scena­riul cât şi regia spectacolului „Pinocchio” sunt semnate de Radu Dinulescu, scenografia, muzica şi imaginile 3D sunt realizate de Armand Richelet Kleinberg, costumele de Sanda Mitache, iar decorul şi marionetele de Ioan Pitic. Din distribuţie fac parte Cristian Bordaş, Carmen Mărginean şi Adina Doba. Biletele pentru spectacolul „Pinocchio” se găsesc la casa de bilete a Secţiei Marionete de pe strada Episcopiei nr. 15. Preţul unui bilet este de 6.06 lei.
„Greuceanu”, un spectacol nou
Regizorul Gabriel Apostol a mărtu­risit că se bucură să lucreze alături de trupa Secţiei Marionete a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad. „Pe majoritatea membrilor trupei îi ştiam deja de la festivaluri, dar este prima dată când colaborăm în acest fel. Mă bucur mult, pentru că lucrăm foarte bine împreună”.
Vă reamintim că Gabriel Apostol se află în această perioadă la Arad pentru a monta un nou spectacol la Secţia Marionete. Este vorba despre „Greu­ceanu” după basmul lui Petre Ispirescu. Gabriel Apostol, actor şi regizor la Teatrul Ţăndărică din Bucureşti s-a declarat foarte mulţumit de alegerea basmului Greuceanu.
„Am convenit cu reprezentanţii Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad asupra montării acestui text. Este un basm care m-a fascinat încă de când eram mic, şi, din câte ştiu eu, cel puţin în ultima perioadă nu a mai fost montat pe scenele teatrelor de animaţie de la noi. Este un basm neaoş românesc, ceea ce e bine, pentru că trebuie să ne păstrăm şi să ne promovăm tradiţia.”
Din distribuţia spectacolului fac parte Lenuţa şi Sorin Dorobanţu, ­Izabela şi Mircea Moş şi Loredana Alexandrescu. Scenografia este rea­lizată de Oltea – Clara Daranga iar mu­zica originală de Dan Bălan. „Greu­- ceanu” va intra în repertoriul Trupei Marionete a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad şi va avea premiera duminică, 24 martie, de la orele 11.

Recomandările redacției