tucuslat meszarIeri, în sfârșit, cluburile Dinamo şi Standard Liege au perfectat ultimele detalii pentru transferul lui George Ţucudean în campionatul Belgiei. Mircea Rednic, antrenorul formaţiei de pe locul patru din Ţara Ciocolatei, şi l-a dorit mult pe atacantul de 21 de ani, dovadă că tatonările dintre părţi au început la mijlocul lunii decembrie. Din informaţiile noastre, „câinii roşii” se vor alege cu aproximativ 900 de mii de euro în contul arădeanului, păstrând – totodată – şi un mic procent la viitoarea vânzare a jucătorului.
De bani vor beneficia și Gloria Arad, echipă de la care atacantul s-a transferat gratuit, dar și Atletico, grupare ce l-a format pe fotbalist. Conform înțelegerii inițiale cu șefii lui Dinamo, clubul patronat de Sandu Ion ar trebui să se aleagă cu jumătate din suma încasată, adică 400 de mii de euro, însă, până la urmă, „tramvaiștii” au acceptat să-și mențină un procent și din viitoarea vânzare a fotbalistului în schimbul unei părți a banilor. Mai departe, Atletico va beneficia și ea de 20% din suma primită acum, dar și în viitor, de Gloria, de pe urma vânzării lui Țucudean. „Având în vedere că Gloria CTP Arad este un club serios, care va împlini în curând 100 de ani și are în fruntea sa un om de afaceri parolist, în persoana domnului Sandu Ion, sunt convins că Atletico va primi banii ce i se cuvin”, a ținut să precizeze Alexandru Meszar.
Managerul clubului Atletico mai este convins că George Țucudean va confirma în campionatul Belgiei și asta pentru că: „L-am văzut crescând, am mare încredere în calitățile sale de fotbalist. E un pas important pentru George și asta nu pentru că merge într-un fotbal de zece ori mai bun, ci pentru că a ajuns la un club la care nu are altceva de făcut decât să se gândească la fotbal. S-a terminat cu jocurile de culise, cu salariile restante, Țucudean va juca pentru un club profesionist și ne bucurăm foarte mult pentru el. E cel mai important transfer al unui jucător crescut de Atletico la nivel de seniori”, a mai explicat Meszar.
Astfel, George Ţucudean face un salt enorm în numai doi ani de zile. În luna ianuarie 2011, talentatul fotba­list făcea cantonamentul de iarnă la Moneasa, cu UTA, câteva zile mai târziu a ajuns în Şoseaua Ştefan cel Mare, de unde a prins şi naţionala mare în câteva rânduri. Iarna lui 2013 e din nou cu noroc pentru jucătorul crescut de Atletico Arad, care va fi coleg cu alți doi foști dinamoviști, Adrian Cristea și Ze Diabate.
Înainte de a urca în avionul pentru Liege, arădeanul ne-a spus două cuvinte în care a ținut să precizeze că-i datorează mult „Bătrânei Doamne”. „Nu voi uita niciodată că am plecat de la UTA, club la care într-o bună zi vreau să mă întorc. Dacă nu apucam să joc pentru echipa fanion a orașului meu nu știu dacă ajungeam la Dinamo și acum la Standard. Tot ce îmi doresc este să fiu sănătos și să mă impun prin evoluții și goluri la noua mea echipă. Deocamdată, nu m-ar supăra să am realizările din acest sezon de la Dinamo, dar sper să progresez și mai mult în perioada în care voi evolua la Standard”,  ne-a declarat George Țucudean.

Recomandările redacției