tudor_sisuJudecătoria Sectorului 4 a respins cererea de eliberare provizorie a cântăreţului hip-hop Tudor Sişu, făcută după executarea a două treimi din pedeapsa de patru ani de închisoare primită de artist în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de droguri, decizia instanţei putând fi contestată.

Instanţa a respins, marţi, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată făcută în cazul lui Tudor Sişu.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

Judecătoria a stabilit că Tudor Şisu poate formula, din nou, o astfel de cerere, după 28 martie, dacă solicitarea deja depusă va fi respinsă definitiv de către Tribunal.

ICCJ a respins, în 22 octombrie 2012, recursul cântăreţului de hip-hop Tudor Sişu faţă de pedepsele instanţelor inferioare care l-au condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri. Avocatul artistului spune atunci că acesta ar putea fi eliberat condiţionat până de sărbători.

Tudor Sişu şi alţi 15 membri ai unui grup infracţional au fost arestaţi preventiv în mai 2006. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului instanţei supreme i-au acuzat pe cei 16 că, într-un an, au distribuit în Bucureşti aproximativ 40 de kilograme de heroină.

Instanţa a decis condamnarea cântăreţului la patru ani de închisoare cu executare.

Sişu a mai fost închis pentru trafic şi deţinere de droguri de mare risc. El fusese arestat în octombrie 2003, la câteva zile după ce Poliţia a prins doi traficanţi de stupefiante din Târgovişte şi a făcut o percheziţie în apartamentul lui. Cântăreţul a fost eliberat în octombrie 2005, iar în mai anul următor a fost din nou arestat.

În 25 septembrie 2009, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus începerea urmăririi penale faţă de Tudor Şisu într-un alt dosar, pentru cultivarea, producerea, fabricarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de mare risc pentru consum propriu.

SURSA: http://www.realitatea.net/

Recomandările redacției