La finele acestei săptămâni va avea loc la Sala Sporturilor „Victoria“ competiția internațională „Arad Trophy“ la care și-au anunțat participarea numeroase sportive din Ucraina, Moldova, Bosnia, Croația și bineînțeles România. Din păcate, gimnastele din Ungaria și Serbia nu au putut onora invitațiile deoarece în această perioadă sunt angrenate în competiții naționale.

Organizatorul evenimentului este clubul CSM Arad, antrenoarea Daniela Chiriac oferindu-ne câteva informații despre acest concurs: Avem sportive de la două cluburi din Bosnia, două din Croația, avem și din Moldova, plus o sportivă din Ucraina, care va concura pentru un club din Brașov. CSM Arad va avea în competiție 22 de gimnaste, care vor concura la toate categoriile de vârstă, de la cele mai mici, 2015, până la senioare. Vor fi două zile de concurs, sâmbătă și duminică, începând cu ora 09:30 până seara, la 19, iar intrarea este liberă, așteptăm la sală cât mai mulți arădeni. Se va concura individual și pe ansambluri, iar competiția este o bună și utilă repetiție înaintea Campionatelor Naționale de junioare și senioare, de la București, tot din octombrie. Avem o participare numeroasă și în acest an, mai ales cluburi din țară, pentru că la noi este frumos, la place mult aici. În acest format, cu Arad Trophy având caracter internațional, este a treia ediție, cu siguranță va rămâne un concurs tradițional, cu care vrem să ne mândrim, doar pandemia ne-a pus ceva probleme, dar acum ne bucurăm că totul a revenit la normal. Mulțumim sponsorilor și partenerilor noștri, părinților și tuturor celor care ne sprijină pentru buna organizare a acestei frumoase competiții.“

Din punct de vedere al pregătirilor pentru competițiile internaționale viitoare, va fi demnă de urmărit în special evoluția gimnastelor CSM-ului, Alenia Biringer, Antonia Stănescu, Catrina Buniov și Dalia Marin, toate patru având în vedere lotul național de ansamblu al senioarelor.

(foto: csmarad.ro)

Recomandările redacției