sentintaÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit sentinţa finală în cazul Trifa, după 9 ani de la uciderea fiului judecătorului.
Traian Alexandru Trifa a fost ucis în anul 2004, după ce a fost bătut, schin­giuit şi lovit cu maşina de către cei doi inculpaţi, Ovidiu Răchita şi Florin Moldovan. În noaptea cu pricina, scandalul a început pe ştrand, faptele degenerând repede la conflict fizic. Deşi victima a încercat să scape, cei doi l-au prins din nou. Criminalii l-au bătut atât de rău, încât victima a intrat în comă. Agresorii i-au abandonat trupul la un kilometru distanţă de ştrand, pe malul Mureşului. Acesta a murit după câteva ore, din pricina leziunilor suferite.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti s-a pronunţat ieri cu privire la sentinţa finală, după ce Ovidiu Răchita a declarat recurs împotriva sentinţei dată de Curtea de Apel Alba Iulia. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a susţinut hotărârea Curţii de Apel de la Alba Iulia, cea care i-a condamnat pe Răchita şi Moldovan la 20, respectiv 18 ani de închisoare. Moldovan a dispărut înainte de proclamarea sentinţei finale, fiind declarat urmărit în ţară şi internaţional.
Conform procurorilor, Moldovan şi Răchita sunt cei care l-au omorât pe Traian Trifa. Ovidiu Răchita şi Florin Moldovan şi-au sustinut în permanență nevinovăţia, încercând să arunce vina pe Uţu Rohozneanu. În prezent, Ovidiu Răchita se află la închisoare. Însă, Florin Moldovan, achitat de judecătorii Tribunalului Sibiu a fost pus în libertate, ca să fie condamnat de către Curtea de Apel Alba Iulia la 18 ani de închisoare pentru ucidere în culpă.
(C.G.)

Recomandările redacției