Deputatul PDL Elena Udrea, aspirant la functia de sef al partidului, sustine ca protestul spontan de la Galati, de marti seara, fata de desemnarea delegatilor pentru Conventia Nationala arata ca Vasile Blaga incearca sa controleze votul.

„Este foarte grav ceea ce se intampla la PDL Galati. Inteleg ca sefii organizatiei au facut o lista care cuprinde numai sustinatori ai domnului Blaga, dandu-i la o parte pe cei care ar fi vrut sa voteze cu mine. Mai mult, am vazut ca se anunta si excluderea din partid a celor care si-au declarat public sustinerea pentru mine,” a spus Udrea, citata de Evenimentul Zilei.

Udrea a acuzat ca actuala conducere a partidului vrea sa controleze votul de la Conventie.

„Situatia de la Galati e o dovada foarte clara a faptului ca, in partid, nu mai este democratie si ca actuala conducere a partidului incearca sa controleze votul de la Conventie. Desi domnul Blaga spunea ca fiecare delegat la Conventie va putea vota conform propriei constiinte, observ ca realitatea este diametral opusa”, a adaugat Udrea.

Blaga sa opreasca „vanatoarea de vrajitoare”

Deputatul de Roman i-a cerut lui Vasile Blaga sa opreasca „vanatoarea de vrajitoare” din filiale.

„Ii cer domnului Blaga o pozitie publica fata de aceasta situatie si sa opreasca imediat vanatoarea de vrajitoare inceputa in partid impotriva celor care nu-l sustin. O asemenea atitudine nu-l onoreaza si face foarte mult rau Partidului Democrat Liberal. Personal, cred ca domnul Vasile Blaga nu ar trebui sa-si doreasca sa fie seful partidului doar pentru ca a fost in stare sa bata mai tare cu pumnul in masa si sa-si numeasca, la anumite organizatii judetene, presedinti obedienti”, a completat fostul ministru.

Potrivit lui Udrea, cazul nu este singular si exista asemenea situatii si in alte filiale din tara.

In cursa pentru sefia PDL s-au inscris Vasile Blaga, Elena Udrea si Monica Macovei.

„Mai sunt cazuri in tara. Si la Dolj, si la Vrancea, dar si in alte judete. Sunt multe nemultumiri legate de modul in care se fac delegatiile pentru Conventie”, a punctat Udrea.

„Am avut dreptate sa cer sa fim atenti la intocmirea listelor de delegati, ca nu cumva partidul sa se intample excluderi ale unor oameni care ar putea sa sustina pe altcineva decat Vasile Blaga. Sper ca, actuala conducere sa nu mai incerce sa puna presiune pe organizatiile judetene”, a incheiat fostul ministru.

Recomandările redacției