ULAL Arad: „La ora actuală, profesia de administrator condominiu nu este reglementată în Codul Ocupațional”

0
643

Uniunea Locală a Asociațiilor Locative Arad informează persoanele interesate de a urma un curs de administrator condominiu, că la ora actuală profesia de administrator condominiu nu este reglemen­- tată în Codul Ocupațional. Potrivit specialiștilor de la ULAL, în Legea nr. 196/2018 se prevede: „Art. 2 – f) certificat de calificare profesională – actul care dovedește calificarea profesională a persoanelor fizice pentru a îndeplini ocupația de administrator de condominii, în conformitate cu legis­lația privind învățământul superior sau privind formarea profesională a adulților;
Respectiv: „Art. 63 (2) În scopul administrării și întreținerii condominiului, asociația de proprietari încheie contracte în numele proprietarilor cu persoane fizice, persoane fizice autorizate sau cu persoa­ne juridice cu obiect de activitate administrarea condominiilor”. Iar, mai depar­te, un alt paragraf care are legătură cu aceste aspecte spune:
„Art. 106 Persoanele fizice atestate pentru funcția de administrator în conformitate cu prevederile Legii nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, cu mo­dificările și completările ulterioare, pot îndeplini funcția de administrator numai dacă, în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, obțin certificate de calificare profesională care dovedesc calificarea profesională pentru a îndeplini ocupația de administrator, în conformitate cu prezenta lege”.
„Ca urmare, până la introducerea în C.O.R. a ocupației de administrator condominiu, nici un curs de administrator imobile nu este recunoscut în sensul Legii nr. 196/2018, iar cei care ur­mează un asemenea curs, respectiv cel de administrator imobile riscă să piardă timpul și banii și cursul să nu fie recunoscut pentru atestare fiind făcut în baza vechii reglementări. ULAL Arad împreună cu Liga Habitat au intervenit la factorii competenți (Ministerul Dezvoltării, Ministerul Muncii și Ministerul Învățământului,ANC etc) pentru a reglementa aceste aspecte. Procesul însă este unul de lungă durată și în momentul în care vom avea informații suplimentare vom revenii cu precizări”, precizează, Dorina Lupșe, pre­ședinte ULAL Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.