Austria s-ar fi răzgăndit în privința primirii României în spațiul Schengen și acum nu se va mai opune, anunță premierul Marcel Ciolacu. 

Austria ar fi de acord pentru început cu includerea României în spațiul Schengen pe cale aeriană. Ar fi un prim pas către includerea totală în anii următori.

„Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România. Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene. Am făcut eforturi mari în ultimele luni să ajungem în acest punct și le sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru România. Ministrul Predoiu are mandat să se vadă cu ministrul de interne austriac și să ducă negocierile la bun sfârșit. După ani de zile de așteptări, vom realiza împreună și acest vis! România merită în Schengen!” scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Totuși, chiar și cu acest vor, România nu este sigură de accederea în spațiul Schengen și asta pentru că Olanda a votat contra aderării Bulgariei, iar acest lucru are ca valoare juridică un vot negativ pentru țara noastră, pentru că Bucureștiul este cuplat cu Sofia.

Situație complicată cu Olanda

Mai mult, situația Olandei s-a complicat și mai mult odată cu votul care a avut loc recent, iar partidul extremist condus de Geert Wildes, care este un eurosceptic.

Cele trei partide de centru-dreapta de care liderul olandez de extremă dreapta Geert Wildes are nevoie pentru a forma un guvern de coaliţie în Regatul Ţărilor de Jos au convenit vineri să încerce să identifice principalele obstacole care le despart înainte de a începe efectiv negocieri substanţiale, transmite EFE.

Partidul liberal VVD, partidul creştin-democrat NSC, partidul fermierilor BBB, de-o parte, şi extrema-dreapta PVV, de cealaltă parte, vor începe discuţiile pe tema celor trei obstacole care îi separă, conform concluziilor la care a ajuns social-democratul Ronald Plasterk, care a tatonat terenul cu aceste formaţiuni în ultimele două săptămâni, au declarat surse interne pentru televiziunea publică NOS.

sursa: stiridiaspora.ro

  • calatorul spune:

    Ce tari din Uniunea Europeana au mai fost primite in asa zise „etape” in acest shenghen, si cu niste conditii inumane, de colonie a acestei Austrii, cuib de rusi in centrul Europei??? Trebuie sa avem sange in vene si sa spunem clar: ori ne primiti asa cum suntem ori deloc! O fosta „imperiala” face legea in Uniunea Europeana?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției