inchidereSemiluna de teatru continuă la Teatrul Clasic Ioan Slavici cu „Opera – Galeria” după „Don Giovanni” şi „Flautul fermecat” de W. A. Mozart, a cărei regie este semnată de Andrea Ladanyi, care se va juca sâmbătă, 15 iunie, de la orele 19 în sala mare. Distribuţia spectacolului este formată din Bogdan Costea, Andrei Elek, Marian Parfeni, Roxana Sabău, Mariana Tofan Arcereanu, Carmen Vlaga, Alex Mărgineanu, Ştefan Statnic, Sorin Calo­tă, Ovidiu Ghiniţă, Dorina Darie Peter şi Alina Danciu. Coregrafia şi decorul sunt semnate Andrea Ladanyi, muzica Borlai Gergo, costumele Mark Lakatos. La realizarea spectacolului au mai participat Akos Banki – concept video, Lucian Moga – light design, claudiu Oblea – regia tehnică, Monica Popmarc make-up artist, Horaţiu Maftei – lumini, George Dancu – sunet şi videoproiecţie – Adelin Ghion­ghioşan.
„Opera – Galeria”
Spectacolul are ca punct de plecare cele două opere celebre ale lui Wolfgang Amadeus Mozart „Don Giovanni” şi „Flautul fermecat”, regizoarea Andrea Ladanyi dorind să aducă astfel un omagiu geniului muzical al compo­zitorului W. A. Mozart.
Vă reamintim Semiluna de teatru se desfăşoară pe parcursul lunii iunie, până la închiderea stagiunii 2012 – 2013. Programul a fost inspirat de succesul pe care l-a avut Luna plină de teatru în ianuarie. Pe parcursul Semilunii de teatru preţul unui bilet va fi de 7 lei de persoană. Se vor juca nu mai puţin de 15 reprezentaţii, ultima, cu spectacolul „Sorry” de A. Galin programată în 16 iunie, chiar în închiderea de stagiune, fiind oferită gratuit. Semiluna de teatru a fost organizată la iniţiativa conducerii cu scopul de a atrage public mai puţin obişnuit să frecventeze sălile de spectacol.
Spectacolul „Sorry” de Alexandr Galin în regia lui Ion Ardeal Ieremia, care va avea loc duminică, 16 iunie de la orele 19 în Sala Mare a Teatrului Clasic Ioan Slavici a fost desemnat să închisă stagiunea la Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad. „Sorry” este una dintre cele mai noi producţii ale instituţiei teatrale arădene şi îi are ca prota­gonişti pe îndrăgiţii actori Zoltan Lovas şi Claudia Ieremia, cuplul care a făcut şi încă mai face furori cu „Anonimul veneţian” de Giuseppe Berto. Decorul spectacolului este realizat de Doru Păcurar, iar costumele de Indre Colta.
Din distribuţie mai fac parte Adelin Ghionghioşan şi Florica Valea. În timpul spectacolului va fi recitată poezia: „Femeia” de Triin Soomets, Estonia.
Într-o Rusie ce anulează orice formă de libertate, doi îndrăgostiţi se reîntâlnesc după 20 de ani, într-o revedere marcată de speranţe şi deziluzii care construiesc rând pe rând un dialog viu, de un dramatism consistent.
Alexandr Galin este un dramaturg rus care a cunoscut succesul în perioada Pe­restroikăi, în anii 80, atunci când piesele sale au ajuns să fie montate la cele mai importante teatre din Moscova. Dintre textele scrise de el în România s-a jucat şi „Stele pe cerul dimineţii”. „Sorry” a mai fost pus în scenă în 2004 la Teatrul Bulandra de Yuri Kordonskyi, avându-i ca protagonişti pe Mariana Mihuţ şi Ion Caramitru. Pentru acest rol actriţa Mariana Mihuţ a fost distinsă în anul următor cu premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol principal.
Vă mai spunem că reprezentaţia de duminică, fiind cea care va închide sta­giunea 2012 – 2013, va fi oferită gratuit publicului. Reprezentanţii Teatrului Clasic Ioan Slavici promit, de asemenea, şi alte surprize.

Recomandările redacției