Ultimele trei zile ale ediției aniversare a Festivalului Internațional de Teatru de la Arad stau sub semnul comediei și al muzicii. Situații surprinzătoare și personaje autentic românești, clasice cum s-ar zice, muzică de teatru și un musical de cel mai înalt nivel.

Festivalul începe ultimele zile ale stagiunii azi de la ora 18, cu spectacolul „Jocuri de castel“, de Ferenc Molnár, regia Méhes László. Continuând duminică, 17 noiembrie, ora 19, în Sala Mare, cu „Moș Nichifor”, celebrul personaj al lui Ion Creangă, pus în scenă de Alexandru Dabija.

Urmând ca ediția de argint a Festivalului Internațional de Teatru Clasic de la Arad să se încheie luni, 18 noiembrie, de la ora 19, în Sala Mare, cu un spectacol al Teatrului Excelsior, „Familia Addams”, libretul Marshall Brickman & Rick Elice, muzica și versurile Andrew Lippa, pus în scenă de Răzvan Mazilu.

„Un musical flamboaiant, dark, savuros, mai ales inteligent, în care spiritul original al celei mai celebre familii neconvenţionale se exprimă artistic într-o formă performantă din toate punctele de vedere. (…) „Familia Addams” este nu doar cea mai recentă premieră a genului, ci, mai ales, cea mai reuşită. Răzvan Mazilu şi-a rafinat şi perfecţionat tehnica regizorală, specifică acestui tip de spectacol care cere multă atenţie pentru detalii şi o îmbinare mai mult ca perfectă a tuturor palierelor artistice de creaţie.” – scria criticul de teatru Alina Epîngeac în revista Amfiteatru.

Creatorii Festivalului Internațional de Teatru Clasic de la Arad au  gândit pentru spectatorii săi un început de săptămână unic și un final de ediție cu spectacole la cel mai înalt nivel, prezențe scenice de renume.

 

Recomandările redacției