maratonul[1]

Evenimentul Maratonul, Semimaratonul şi Crosul Aradului se va desfășura în data de 6 iunie, participanții putând să se înscrie până în 30 mai pe site-ul www.maratonarad.ro, la următoarele probe:  maraton – 42,195 km, semimaraton – 21,097 km, ștafetă maraton, cros 6 km, și cros 1 km.

 

Noutățile ediției din 2015

Organizatorii au prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă mai multe noutăţi printre care proba de ștafetă la maraton, dar şi posibilitatea, pentru cei care se înscriu la probele lungi să își aleagă tipul de medalie, fie cea cu Cetatea Aradului fie cea cu Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare.

Maratoniștii şi semimaratoniștii vor primi la final și o insignă, detașabilă, intitulată „Inspiră o persoană”. Această componentă se va putea înmâna unei alte persoane, pentru a o inspira să alerge o cursă asemănătoare în viitor.

Pe traseu şi la strat vor fi prezente echipe de animare muzicală formate din tineri de la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi”, Zumba Nichol, trupa Breathless și Școala Populară de Arte.

Medaliile de la 6 km și 1 km vor avea ca elemente specifice logo-urile „Arad – Experiențe naturale” și „Arad – Capitală Culturală Europeană 2021”.

Înfrumusețarea zonei de start/sosire va fi făcută cu busturi și statui ale sculptorul arădean Dumitru Paina.

La proba de 1 km se va desfăşura şi parada costumelor, în deschiderea teatrului de stradă „Poveşti şi vise”, organizat de Asociația Integra.

Premiile acestei ediții sunt atât în bani cât și în produse.

„Acest eveniment se înscrie într-o serie mai largă de propuneri de practicare a sportului, sprijinite de către Consiliul Municipal Arad și Primăria Municipiului Arad. Îi încurajăm pe arădeni să participe activ în 6 iunie 2015”, a precizat  Ovidiu Moșneag, consilier municipal.

„Acest eveniment ne ajută și la promovarea municipiului și județului Arad, pe lângă imboldul dat mișcării pentru sănătate”, a susţinut Adrian Țolea, vicepreședinte Consiliul Județean Arad, care a anunţat că va participa la cursele de 1 şi 6 kilmetri.

„Continuăm misiunea asumată în 2011, de a impulsiona, în Arad, practicarea sportului de către amatori, ca unul din elementele de bază ale unui stil de viață sănătos”, a precizat Sorin-Victor Roman, inițiator eveniment.

Și în acest an se va promova donarea de sânge, printr-un parteneriat cu Centrul de Transfuzii Arad.

 

 

Traseele propuse

Cros 1 km: Primăria Municipiului Arad – B-dul Revoluţiei – Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad – B-dul Revoluţiei – Primăria Municipiului Arad

Cros 6 km – Primăria Municipiului Arad – B-dul Revoluţiei – Str. Nicolae Grigorescu – Faleza Mureş – Pod rutier Micalaca – Str. Eugen Popa – Sens giratoriu – Str. Cetăţii – Podul Decebal – B-dul Dragalina – Str Unirii – B-dul Revolutiei – Primăria Municipiului Arad;

Maraton/Semimaraton/Maraton ștafetă –  Primăria Municipiului Arad – B-dul Revoluţiei – Str. Nicolae Grigorescu – Faleza Mureş – Parcul Europa – Pod rutier Micalaca – Str. Eugen Popa – Sens giratoriu – Str. Eugen Popa  – Sens giratoriu –  strada Cetăţii, strada Ana Ipătescu, Calea Timişorii  – Faleza Mureş (paralel cu Splaiul Toth Sandor)  – Podul Decebal – B-dul Dragalina – Str. Unirii – B-dul Revoluţiei – Primăria Municipiului Arad.

 

Premii oferite

Vor fi premiate primele 3 locuri la feminin şi masculin la maraton/semimaraton/maraton ștafetă. În plus, pentru semimaraton și maraton, se vor acorda premii și pe categoriile de vârstă, separat la feminin şi masculin: 18 – 29 ani, 30 – 39 ani, 40 – 49 ani, 50 – 59 ani și peste 60 de ani. Toţi participanţii care termină o cursă vor primi certificate de participare şi medalii.

Ca și în anii precedenți, cei mai activi îndrumători din punct de vedere al numărului total de kilometri parcurşi de cei mentoraţi vor fi premiaţi după competiţie. Totodată, se vor acorda premii şi pentru cluburile, instituţiile, companiile, structurile de învăţământ cele mai prezente în această alergare, tot din perspectiva numărului total de kilometri parcurşi de reprezentanţii acestora. Nu în ultimul rând, în cadrul evenimentului se vor premia cei mai ingeniosi alergatori din punct de vedere al costumelor de alergare utilizate.

 

Antrenamente

Doritorii de mișcare se pot alătura echipei Experiența Multisport la alergările de grup din fiecare săptămână. Punctul de plecare este micul platou de pe faleza Muresului din spatele Palatului Cultural Arad, lângă monumentul dedicat martirilor luptei anticomuniste, ora 19.00, în fiecare joi.

Maratonul, Semimaratonul Și Crosul Aradului – 2015 este un eveniment organizat de Clubul Sportiv Experiența Multisport, Primăria Municipiului Arad, Consiliul Judeţean Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad și Centrul Cultural Județean Arad, la inițiativa lui Sorin-Victor Roman.

 

Recomandările redacției