Parlamentari de la PSD, ProRomânia şi ALDE trec pe capete la PNL, unii obţinând chiar şi funcţii în partid. Se pare că liberalii dau iama prin teritoriu, pentru a momi cât mai mulţi primari ai PSD să părăsească partidul şi să candideze la alegerile locale pe listele PNL. Magnetul partidului aflat la guver­- nare a funcţionat întotdeauna, mereu existând membri de vază ai unui partid, mai ales parlamentari, care au simţit că la următorul scrutin nu vor mai fi pe liste şi, pentru a avea siguranţă, au trecut la duşman, acesta asigurându-i că vor fi pe locuri eligibile. PNL trece printr-un proces de umflare cu pompa, racolând din stânga şi din dreapta, dar aceasta ar putea să aibă şi urmări perverse, partidul riscând să fie abandonat de către oameni care chiar au muncit, au fost loiali partidului, iar acum, în loc să primească răsplata meritată şi chiar promisă, se pomenesc că sunt lăsaţi să mai aştepte o tură. Circa 40% dintre viitoarele posturi de parlamentari sunt deja amanetate de către rechinii partidului. Un lucru oarecum firesc, faţă de care marea ma­să a partidului nu cârteşte, că, deh, nu te pui să conteşti dreptul şefilor de a reprezenta în continuare partidul. Se schimbă, însă, treaba, dacă mai tai încă o halcă din felia rezervată militanţilor, pentru a o face cadou unor vene­tici, foşti adversari împotriva cărora ai luptat.
Nici măcar nu vorbim aici despre aspectul moral, despre anormalitatea înfrăţirii cu cei pe care i-ai catalogat ca duşmani ai poporului, ci despre nemulţumirea membrilor loiali pe care i-ai trădat în favoarea fostului duşman de moarte. Ce credeţi că vor face zecile, poate sutele de oameni, care ani la rând au servit partidul, băgând bani grei în visteria acestuia şi în crearea unei imagini proprii care să-i propulseze primari? Vor tăcea, acceptând să bage bani în continuare, pentru a finanţa candidatura unui duşman racolat? Unii, poate, da, alţii, însă, cu siguranţă se vor revolta, vor face tabere şi bisericuţe în organizaţiile locale, stârnind mici războaie locale, sau, de-a dreptul, vor trece la ALDE, USR sau ProRomânia, unde sunt locuri gârlă. Mai ales că dacă se forţează alegerea primarilor în două tururi vor avea şan­se serioase de a fi aleşi.
Oare, chiar nu văd capetele luminate din PNL că această gonflare poate aduce serioase daune partidului? Probabil că ştiu acest lucru, dar mizează pe faptul că după ce îşi rezolvă problemele cu ajutorul migratorilor le va da acestora cu flit, uitând ce le-a promis. Mă refer aici în special la parlamentarii atraşi de la alte partide, care se vor trezi cu buzele umflate şi se vor alege cu praful de pe tobă la alegerile parlamentare, după ce şi-au trădat propriile partide, ajutând duşmanul. Aşteptăm cu interes prima probă de foc, alegerile locale. Dacă primarii vor fi aleşi în două tururi, vom avea parte de cele mai ciudate episoade din telenovela „urzeala tronurilor„ sau, în funcţie de nivel, fotoliilor, scaunelor, scăunelelor…

Recomandările redacției