Un an plin de activități pentru Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, toate desfășurate sub genericul împlinirii a 70 de ani de relații strânse între cele două țări. „Una dintre cele mai importante realizări a fost vizita unei delegații din China, conduse de către Excelența Sa, Jiang Yu, ambasadoarea Chinei la București, în județul nostru. Vizita a avut loc în luna august, iar concluzia doamnei ambasador a fost aceea că «Aradul are oportunități mari de dezvoltare». În acest sens, ne bucură faptul că oficialitățile locale sprijină Forumul nostru“, a declarat Lizica Mihuț, președintele pe țară al Forumului. Vicepreședinți sunt Daniela Pocea Cocora (București) și Ioan Biriș (Timișoara).

Glasul Aradului, citit în chineză

Un alt aspect important din activitatea Forumului îl reprezintă constituirea unei edituri proprii, care are menirea de a edita cărți temeinice. Prima carte a și fost tipărită chiar în acest an: Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze. Este o carte voluminoasă, de peste 400 de pagini, în care se regăsesc și articole apărute în ziarul Glasul Aradului.

Între 11 și 13 noiembrie s-a desfășurat la Arad cea de-a V-a ediție a Simpozionului Cultura și Civilizația Chineză. În cadrul evenimentului, copiii de la Grădinița Furnicuța au organizat activități cu specific chinezesc (evantaie, dragoni, tort cu cele două steaguri, lampioane), dar și dansuri chinezești îmbrăcați în kimono-uri. „Una dintre cele mai bune colaborări le-am avut și cu Asociația Con Brio, a cărui președinte este Ana Maria Dragoș. Asociația mai este alcătuită din Viorica Popescu, Liliana Bran, Tabita Cristea și Ramona Pecea“, a declarat Lizica Mihuț.

Recomandările redacției