apatrid

Un apatrid de origine română intenţiona să introducă ilegal în ţară 11 biciclete, furate din Germania.

S-a prezentat la P.T.F. Nădlac pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul apatrid, de origine română,  Constantin F., în vârstă de 40 de ani, cu domiciliul în Germania conducând un vehicul marca „VW Transporter”, înmatriculat în Germania.

La controlul specific efectuat, s-a descoperit în autoutilitară un număr de 11 biciclete de diferite marci (Kalkhoff, Pegasus, Carver, Cube, Bulls, etc.) pentru care şoferul a prezentat o factură germană emisă de o persoană juridică din Germania pentru o persoană din Brad, România.

Cu ocazia verificărilor în bazele de date, a rezultat faptul că bicicletele sunt furate în perioada mai-iunie din zona Dusseldorf – Germania. „Persoana în cauză a declarat că transporta  bicicletele din Germania, de la o cunoştinţă pentru o altă cunoştinţă din România şi nu ştia că acestea sunt declarate furate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Bicicletele, în valoare totală de 11.000 de euro, au fost confiscate, iar bărbatului  i-a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de tăinuire la furt.

Recomandările redacției